RTU IEVF un RBS iegūst augstu novērtējumu Eduniversal augstskolu reitingā

30. oktobris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultāte (RTU IEVF) un Rīgas Biznesa skola (RBS) jau trešo gadu pēc kārtas iekļūst Eduniversal starptautiskajā universitāšu un biznesa skolu reitingā, ierindojoties 3 palmu līgā, kas apzīmē akadēmisko institūciju augsto līmeni, izcilo kvalitāti un spēcīgo starptautisko ietekmi biznesa un vadības izglītībā. Kopumā reitingu veido 5 palmu līgas.


Reitingā iekļautas trīs Latvijas augstākās izglītības iestādes. Daļu no kopējā vērtējuma veido 154 valstu 1000 labāko universitāšu un biznesa skolu vadītāju balsojums. Šogad rezultāti tika paziņoti Eduniversal pasaules konferencē, kas no 12. līdz 16. oktobrim norisinājās Hārvardas universitātē, Bostonā, Amerikas Savienotajās Valstīs. Tajā piedalījās arī RTU IEVF dekāna vietniece mācību darbā Inga Lapiņa.

I. Lapiņa atzīmē, ka apbalvojums ir nozīmīgs gan RTU konkurentspējas paaugstināšanai starptautiskajā arēnā, gan kā motivācija sasniegt augstākus rezultātus: «Iekļaušana 1000 pasaules labāko biznesa augstskolu skaitā ir pierādījums tam, ka IEVF un RBS tiek īstenota mūsdienīga attīstības stratēģija, kura ir starptautiska un uz biznesu orientēta.»

Eduniversal ir Francijas reitingu aģentūras un konsultāciju kompānijas «SMBG» veidots reitings. Tā ir organizācija, kas specializējas augstākās izglītības un profesionālās orientācijas jautājumos. Ik gadu tā veido 1000 labāko universitāšu un biznesa skolu reitingu vairāk nekā 150 valstīs, kā arī reitingu pasaules mērogā, kurā ietilpst 4000 maģistrantūras un MBA programmas 30 dažādos specializācijas virzienos.

Eduniversal mērķis ir izveidot labāko augstskolu sarakstu, kas palīdzētu studentiem izvēlēties piemērotākās pasaules universitātes un biznesa skolas, balstoties uz atzītu izglītības ekspertu rekomendācijām. Vēl viens būtisks reitinga mērķis ir atbalstīt un veicināt studentu un akadēmiskā personāla mobilitāti.

Eduniversal reitingā ir apkopotas labākās augstākās izglītības iestādes, kuras piedalās biznesa un vadības izglītības īstenošanā, ar atšķirīgu reputācijas un ambīciju līmeni deviņās pasaules zonās: Austrumāzijā, Austrumeiropā, Āfrikā, Centrālāzijā, Eirāzijā un Tuvajos Austrumos, Latīņamerikā, Okeānijā, Rietumeiropā un Ziemeļamerikā.

Konferencē  tika skatīti jautājumi par augstskolu īstenoto stratēģiju starptautiskajiem aspektiem, starptautiskās sadarbības iespējām, globālo sadarbību un aliansēm biznesa izglītībā un to pievienoto vērtību augstskolām, studiju procesa attīstību un pilnveidi, nākotnes digitālo izglītību, augstskolu kopīgajām programmām, to modeļiem, izaicinājumiem un labāko praksi. I. Lapiņa uzsver, ka visi minētie jautājumi šobrīd ir īpaši aktuāli IEVF un RBS, «jo mūsu konkurētspēja tiek vērtēta vairs ne tikai Latvijas vai Eiropas mērogā, bet pasaulē».

Plašāka informācija par reitingu atrodama http://www.eduniversal-ranking.com/.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. oktobris, 2015 plkst. 15:03

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi