RTU Inženierzinātņu vidusskola aicina uz atvērto durvju dienu

26. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola (RTU IZV) aicina pamatskolēnus un viņu vecākus uz atvērto durvju dienu, kas notiks sestdien, 11. aprīlī, Kronvalda bulvārī 1. Tās laikā ikviens varēs satikt skolas mācībspēkus, aplūkot tās telpas, kā arī uzzināt sīkāku informāciju par skolas piedāvātajām priekšrocībām un iestāšanās noteikumiem.

Tikties ar skolas pārstāvjiem, uzzināt par iestājpārbaudījumiem un mācību procesu ikviens aicināts no plkst. 11 līdz 15, savukārt noklausīties informatīvu prezentāciju par skolu, kā arī doties ekskursijā pa skolas telpām varēs divos laikos – plkst. 11 un 13.

IZV ir Latvijā pirmā vispārējās vidējās izglītības mācību iestāde, ko izveidojusi universitāte sadarbībā ar SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze» un IZV tehnoloģiju partneri SIA «Lattelecom». Tā piedāvās apgūt Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. Pirmajā gadā skolā konkursa kārtībā no skolas budžeta līdzekļiem finansētajās vietās tiks uzņemti 22 skolēni 10. klasē, garantējot viņiem arī bezmaksas vietas RTU dienesta viesnīcā.

Papildus vispārējās vidējās izglītības ieguvei IZV audzēkņi varēs baudīt priekšrocības, ko nepiedāvā citas vidusskolas. Piemēram, skolēniem būs iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni varēs arī noklausīties un nokārtot atsevišķus RTU studiju kursus, iegūstot kredītpunktus. Viņi varēs iesaistīties arī citās RTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubos, RTU mākslinieciskajos kolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

Lai iestātos IZV, pretendentiem savas zināšanas eksaktajos priekšmetos ir jāapliecina iestājpārbaudījumā, kurā tiks apvienota matemātikas, fizikas un ķīmijas zināšanu pārbaude. Pārbaudījums notiks 18. aprīlī, un tam interesenti aicināti pieteikties no 1. līdz 17. aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu skolas mājaslapā ww.izv.lv.

Iestāties skolā bez iestājpārbaudījumiem varēs IZV atklātās inženierzinātņu olimpiādes godalgoto vietu ieguvēji, kuri svinīgā apbalvošanas pasākumā noskaidroti jau 14. martā, kā arī skolēni, kuriem, beidzot 9. klasi, vērtējumu kopsumma matemātikā, fizikā, ķīmijā un valsts pārbaudījumā matemātikā ir 36 balles vai vairāk, kā arī novada matemātikas, fizikas vai ķīmijas olimpiādes uzvarētāji (vai vismaz divu 2. vietu ieguvēji), kā arī valsts olimpiādes 1., 2. vai 3. vietu ieguvēji.

Paralēli IZV atvērtajai durvju dienai RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, kā arī citās RTU fakultātēs norisināsies arī RTU atvērtā durvju diena, piedāvājot plašu programmu pamatstudiju, augstākā līmeņa studiju un tālākizglītības interesentiem.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

26. marts, 2015 plkst. 11:42

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi