RTU Inženierzinātņu vidusskola iegūst pirmo vietu mazo skolu reitingā

15. jūlijs, 2016
.
.
.

Gadu pēc Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas (RTU IZV) dibināšanas tā ir ieguvusi pirmo vietu Ata Kronvalda fonda labāko mazo skolu reitingā.

RTU IZV reitingā ir ieguvusi 61,99 balles, apsteidzot tuvāko konkurenti par 7,99 punktiem. RTU IZV iekļauta Latvijas mazo skolu reitingā, jo tajā vidusskolēnu skaits ir mazāks par 100. RTU IZV iegūs ceļojošo balvu «Lielā pūce», bet skolas, kas ieguvušas otro vietu abos reitingos, – «Mazo pūci». Ata Kronvalda fonda reitings ir sastādīts, balstoties uz skolēnu panākumiem olimpiādēs, valsts mēroga konkursos, kā arī Latvijas skolēnu zinātniskajā konferencē.

RTU dibināja Inženierzinātņu vidusskolu 2015. gadā, lai dotu iespēju īpaši talantīgiem jauniešiem sagatavoties inženierzinātņu studijām. 2015. gadā mācības RTU IZV 10. klasē sāka 24 skolēni, bet šogad uzņemti vēl 24 apdāvināti jaunieši no vairākiem Latvijas reģioniem. RTU IZV sniedz iespēju saviem skolēniem, kas guvuši panākumus fizikas, matemātikas olimpiādēs, paplašināt savas zināšanas arī RTU fakultātēs un īpašās laboratorijās.

Lielo skolu reitingā pirmo un otro vietu ir ieguvušas Rīgas Valsts 1. ģimnāzija un Daugavpils Krievu vidusskola – licejs, savukārt, otro vietu mazo skolu reitingā ieguvusi Daugavpils Saskaņas pamatskola. Ceļojošā balva «Lielā pūce» pirmo reizi ir pasniegta 1988./89. mācību gadā, un šis reitings ir izveidots, lai palīdzētu valstij un sabiedrībai izaudzināt talantīgus skolēnus, kā arī sekmētu kvalitāti veicinošu konkurenci skolu vidū.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. jūlijs, 2016 plkst. 17:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi