RTU Inženierzinātņu vidusskola izaicina skolēnus konkursā «Torņu spēles»

11. janvāris, 2016
.
.
.

Lai veicinātu skolēnu interesi par inženierzinātnēm, pētniecību un eksperimentālā darba apguvi, kā arī attīstītu skolēnu radošo domāšanu, Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola (RTU IZV) aicina 7.–9. klases skolēnus piedalīties makaronu torņu būvniecības konkursā «Torņu spēles».

Konkurssnorisinās no 11. janvāra līdz 26. februārim. No 11. janvāra līdz 21. februārim konkursa dalībniekiem jāuzbūvē spageti tornis, kas spēj noturēt plastmasas glāzi, kurā ir 200 ml ūdens. Torņa izveide jāiemūžinavideo, kurā skaidri redzams torņa tapšanas process vai tā etapi. Video jāievieto savā Youtube.com kanālā un jāreģistrē IZV mājaslapā.

Reģistrētie video tiks publicēti IZV Facebook profilā,nododot tos skatītāju balsojumam, kas noslēgsies 26. februārī. Savukārtžūrijas vērtējumam visi video tiks nodoti 22. februārī un vērtēšanas process ilgs līdz konkursa noslēgumam 26. februārī. Torņu autori, kuri iegūs lielāko žūrijas atzinību un skatītāju simpātijas, dāvanā saņems planšetdatorus, radiovadāmos helikopterus (dronus), galda spēles un  dažādas veicināšanas balvas. Uzvarētāji tiks apbalvoti 12. martā RTU IZVtelpās, Rīgā, Kronvalda bulvārī 1.

Inženierzinātņu vidusskolu RTUdibināja, izjūtot atbildību par tehnisko zinātņu attīstību Latvijā. Šā gada septembrī mācības IZV 10. klasē sāka pirmie 24 skolēni, kuri apgūstVispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. RTU vēlas dot iespēju talantīgiem jauniešiem padziļināti apgūt eksaktās zinātnes, tā nopietni sagatavojoties inženierzinātņu studijām. Īpaša uzmanība mācību procesā ir veltīta skolēnu zinātniskajam darbam RTU fakultātēs, jau skolas solā ieinteresējot jauniešus par pētniecību un audzinot jaunu zinātnieku paaudzi.

Vairāk par konkursu un skolu iespējams uzzināt vidusskolas mājaslapā.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. janvāris, 2016 plkst. 14:04

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi