RTU Inženierzinātņu vidusskolā mācības 10. klasē sāks 24 jauni skolēni

15. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolā (RTU IZV), kuru, izjūtot atbildību par inženierzinātņu attīstību, RTU nodibināja 2015. gadā, uzņemta jauna desmitā klase, kas mācības sāks šā gada septembrī. Arī šogad 10. klasi pārstāvēs 24 talantīgi skolēni no visiem Latvijas reģioniem.

RTU IZV 10. klasē mācīsies astoņas meitenes un 16 zēni. Skolā uzņemtie jaunieši ir no Liepājas, Madonas, Cēsīm, Siguldas, Daugavpils, Valmieras, Preiļiem, Līvāniem, Talsiem, Vecumniekiem, Ozolniekiem, kā arī Rīgas. Visi ir pilsētas un novada matemātikas, fizikas, ķīmijas olimpiāžu uzvarētāji, trīs jaunieši ir valsts ķīmijas un matemātikas, valsts fizikas, valsts fizikas un matemātikas olimpiāžu godalgoto vietu ieguvēji. Savukārt astoņi jaunieši uzvarējuši IZV Atklātajā inženierzinātņu olimpiādē un ieguvuši tiesības bez konkursa iestāties IZV.

Skolēni IZV apgūst Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. Īpaša uzmanība mācību procesā ir veltīta skolēnu zinātniskajam darbam RTU fakultātēs, jau skolas solā ieinteresējot jauniešus par pētniecību un audzinot jaunu zinātnieku paaudzi.

2015. gada septembrī mācības IZV 10. klasē sāka pirmie 24 skolēni. Pirmais mācību gads skolai nesis augstus rezultātus gan Rīgas pilsētas, gan valsts olimpiādēs. Īpaši izcili rezultāti sasniegti tieši eksaktajās zinātnēs – ķīmijā, fizikā, matemātikā un bioloģijā, IZV skolēniem iegūstot 1.–3. vietu valstī.

Papildus vispārējās vidējās izglītības ieguvei IZV audzēkņi var baudīt priekšrocības, ko nepiedāvā citas vidusskolas. Piemēram, skolēniem ir iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni var iesaistīties arī citās RTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubos, RTU mākslinieciskajos kolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. jūnijs, 2016 plkst. 16:31

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi