RTU Inženierzinātņu vidusskolas iestājpārbaudījumu kārtos 155 skolēni

16. aprīlis, 2015
.
.
.

16.04.2015.{RTUSOCICONS}

IZV ir Latvijā pirmā vispārējās vidējās izglītības mācību iestāde, ko izveidojusi universitāte sadarbībā ar SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze», AS «Latvenergo» un IZV tehnoloģiju partneri SIA «Lattelecom». Tā piedāvās apgūt Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. Pirmajā gadā skolā konkursa kārtībā no skolas budžeta līdzekļiem finansētajās vietās 10. klasē tiks uzņemti 22–25 skolēni, garantējot viņiem arī bezmaksas vietas RTU dienesta viesnīcā.

Papildus vispārējās vidējās izglītības ieguvei IZV audzēkņi varēs baudīt priekšrocības, ko nepiedāvā citas vidusskolas. Piemēram, skolēniem būs iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni varēs iesaistīties arī citās RTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubos, RTU mākslinieciskajos kolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

Iestāties skolā bez iestājpārbaudījumiem varēs IZV Atklātās inženierzinātņu olimpiādes godalgoto vietu ieguvēji, kā arī skolēni, kuriem, beidzot 9. klasi, vērtējumu kopsumma matemātikā, fizikā, ķīmijā un valsts pārbaudījumā matemātikā ir 36 balles vai vairāk, novada matemātikas, fizikas vai ķīmijas olimpiādes uzvarētāji (vai vismaz divu 2. vietu ieguvēji), kā arī valsts olimpiādes 1., 2. vai 3. vietu ieguvēji.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. aprīlis, 2015 plkst. 14:54

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi