RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni saņems AS «UPB» stipendijas

28. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskola (IZV) vienojusies ar AS «UPB» (UPB) par stipendiju piešķiršanu izcilākajiem IZV 10. klases audzēkņiem un uzņēmuma atbalstu ārpusklases aktivitāšu nodrošināšanā, lai jau mācību laikā jauniešiem veidotos priekšstats par nākotnes karjeras iespējām nozarē.

Pirmajā IZV pastāvēšanas gadā UPB holdings piešķirs piecas ikmēneša stipendijas izcilākajiem IZV audzēkņiem. Papildus tam uzņēmums piedāvās arī savu speciālistu vieslekcijas un ekskursijas uz uzņēmuma ražotnēm, IZV audzēkņus iepazīstinot ar inženierzinātņu speciālistu darba ikdienu UPB holdingā, kura darbības nozares ir projektēšana, būvuzņēmējdarbība, ražošana un serviss un kas jau 24 gadus veiksmīgi darbojas Latvijas un ārvalstu tirgos.

«UPB attīstībā būtisku lomu spēlē inženieri, kas izstrādā jaunus risinājumus un paaugstina kvalifikāciju, nemitīgi pielāgojoties jauniem tirgiem un nosacījumiem. Tas ļauj UPB radīt aizvien lielāku pievienoto vērtību gala produktiem. Lai palīdzētu radīt šādu pat efektu visās Latvijas tautsaimniecības ražojošajās nozarēs, atbalstīsim RTU Inženierzinātņu vidusskolu, tā iedrošinot un informējot jauniešus par inženieru nozīmi un iespējām,» saka UPB valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš.

Kļūstot par IZV atbalstītāju, UPB holdings iesaistījies RTU IZV sabiedrības uzmanības un ziedojumu piesaistes kampaņā «Inženieris sākas ar citronu», kuras laikā no šā gada aprīļa sākuma līdz 31. maijam, atbalstot IZV, jau aptuveni 200 privātpersonas un vairāki uzņēmumi īpašiakcentējuši inženierzinātņu nozīmi Latvijas tautsaimniecības attīstībā.

«UPB holdinga iesaiste IZV kampaņā ir nozīmīgs atbalsts skolai un jauniešiem, kas savu nākotnes karjeru izvēlējušies veidot inženierzinātņu jomā. Mums ir liels prieks, ka uzņēmums ir nolēmis atbalstīt skolu kampaņas laikā, tā apliecinot, ka šis projekts ir svarīgs ne tikai RTU, bet arī nozares vadošajiem uzņēmumiem un sabiedrībai kopumā,» saka RTU rektora vietnieks attīstībā Artūrs Zeps.

RTU ir nodibinājusi IZV, lai veicinātu Latvijas nākotnes inženieru radošo attīstību un tehnisko zinātņu pamatu apgūšanu. Šā gada 1. septembrī mācības IZV 10. klasē sāks 22-25 skolēni. Kopā ar atbalstītājiem RTU IZV jau ir nodrošinājusi skolēniem mūsdienīgu mācību vidi, jaunākās tehnoloģijas, plašu ārpusskolas aktivitāšu klāstu, kā arīiespēju dzīvot dienesta viesnīcā un saņemt stipendijas. Skolas izveidi atbalsta SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze», AS «Latvenergo», VISMA, Rīgas Brīvostas pārvalde, AS «Severstallat» un RTU IZV tehnoloģiju partneris SIA «Lattelecom».

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. maijs, 2015 plkst. 12:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi