RTU ir uzņemta Eiropas vadošo moderno inženierzinātņu universitāšu konferencē

13. oktobris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir uzņemta par biedru Eiropas vadošo moderno inženierzinātņu universitāšu konferencē CESAER (Conference of European Scools for Advanced Engineering Education and Research). Tas ir apliecinājums RTU studiju un pētniecības augstajai kvalitātei, kas novērtēta starptautiskajā līmenī.

Pēc pievienošanās CESAER RTU kopā ar citām vadošajām Eiropas tehniskajām universitātēm piedalīsies Eiropas Savienības (ES) politikas iniciatīvu plānošanā un izstrādē, lai veidotu ES augstākās izglītības unzinātnes politiku inženierzinātņu studijās, pētniecībā un inovācijās, kā arī pārņemtu labās prakses piemērus zinātnes ekselencē no Eiropas labākajām universitātēm. 

«Šis RTU ir ļoti nozīmīgs notikums, jo apliecina, ka starptautiski RTU ir starp 50 vadošajām Eiropas tehniskajām universitātēm un RTU sagatavotie speciālisti ir starp labākajiem Eiropā,» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Lai pievienotos CESAER, universitātēm ir jāatbilst augstiem kritērijiem studiju, zinātnes un inovācijas jomā, tāpēc pirms iestāšanāstika veikta RTU novērtēšana un akreditācija. RTU saņēma augstu novērtējumu, tā izpildot kritērijus, kas nepieciešami, lai tiktu uzņemtaasociācijā. CESAER 25. gadadienas ģenerālajā asamblejā šā gada 9. oktobrī notika vēlēšanas par RTU uzņemšanu. 

RTU ir mūsdienīga, starptautiski pazīstama un prestiža vienīgā daudznozaru tehniskā universitāte Latvijā. RTU mērķtiecīgi attīstās, laikļūtu par izcilu trešās paaudzes tipa universitāti, kas nodrošina ne tikai augstas kvalitātes izglītību, bet arī izcilu pētniecību un valorizāciju.

CESAER ir dibināta 1990. gadā un tās sastāvā ir 50 vadošās tehnoloģiskās universitātes no 24 valstīm. CESAER pārstāv Eiropas vērtības, sekmējot asociācijas dalībnieku ekselenci studijās, zinātnē un valorizācijā. Patlaban CESAERprezidents ir Delftas Tehnoloģiju universitātes rektors profesors KarelLuyben. Nākošais ievēlētais prezidents būs Āhenes Tehniskās universitātes rektors profesors Ernst Schmachtenberg.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. oktobris, 2015 plkst. 14:31

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi