RTU Izdevniecība plāno kļūt par akadēmiskās izdevējdarbības līderi Latvijā

6. februāris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Izdevniecība ir uzsākusi jaunas stratēģijas īstenošanu atbilstoši RTU stratēģiskajai politikai, nākotnē cerot kļūt par inženierzinātņu akadēmiskās literatūras izdevējdarbības līderi Latvijā.

Šā gada janvārī amatā ieceltā Izdevniecības direktore Anita Vēciņa uzsver, ka svarīgākais Izdevniecības darbībā būs koncentrēšanās uz grāmatu lietotāju vajadzībām, padarot grāmatas viņiem saturiski un vizuāli pievilcīgas un kvalitatīvas.

«Grāmatu izdošanas procesā domāsim nevis par grāmatas autora ērtībām, bet par potenciālo grāmatas auditoriju. Ir ļoti būtiski, lai viņam to būtu patīkami un ērti lietot, it īpaši, ja runājam par pirmā kursa studentiem, kuri tikai sāk iepazīt akadēmisko vidi un standartus. Mācību grāmatas jāveido tā, lai arī viņiem tās šķistu interesantas un atvieglotu studiju procesu,» pauž A. Vēciņa.

Tāpat uzsākta daudzu grāmatu digitalizācija, ievērojot RTU un autoru autortiesības, un sadarbībā ar citām RTU struktūrvienībām plānots ieviest RTU Digitālo bibliotēku. «Daudzi studenti labprātāk grāmatas lasa savā mobilajā telefonā vai planšetdatorā, nevis bibliotēkā papīra formātā,» saka A. Vēciņa.

Tā kā viens no RTU stratēģijas stūrakmeņiem ir izcila pētniecība, Izdevniecība tieksies atbalstīt arī izcilākos pētījumus, izdodot un virzot tos starptautiski citējamās datu bāzēs. «Ja zinātniekam izdevies radīt izcilu pētījumu, vēlamies, lai viņš savam ieguldītajam darbam gūtu pēc iespējas lielāku publicitāti un atpazīstamību,» pauž A. Vēciņa.

Plānots turpināt iesaistīšanos arī Open Access Eiropas iniciatīvā ar mērķi veicināt un atbalstīt bezmaksas brīvpieeju elektroniskajiem resursiem izglītības un akadēmiskajā vidē. RTU minētajai iniciatīvai jau ir pievienojusies vairākus gadus un ir tās līderis Latvijā.

Paralēli tiešajai Izdevniecības darbībai kopā ar RTU Doktorantu studiju nodaļu plānots arī ievērojami atvieglot doktora disertāciju izdošanas procesu. Ja līdz šim darba rediģēšanas, noformēšanas un izdošanas darbs bija pašu doktorantu pārziņā, nākotnē plānots to veikt sadarbībā ar Izdevniecību, piešķirot gan darbam, gan tā kopsavilkumam  mūsdienīgu dizainu atbilstoši RTU korporatīvajam tēlam.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

6. februāris, 2015 plkst. 12:56

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi