RTU izdevusi doktora Leonīda Krilova grāmatu par ekonomiskās domas attīstību

19. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Izdevniecība laidusi klajā  Inženierekonomikas un vadības fakultātes docenta ekonomikas doktora Leonīda Krilova darbu «Ekonomiskās domas retrospekcija», kas sniedz padziļinātu ieskatu ekonomiskās domas attīstībā un tās saistībā ar notiekošajiem un pagājušajiem ekonomikas procesiem.

Grāmata ir autora vairāk nekā desmit gadu darba rezultāts. Tā aptver ekonomiskās domas attīstību no  pirmsākumiem senajā Ēģiptē un Babilonijā līdz mūsdienām. Darbā parādītas gan  angļu klasiskās un neoklasiskās domas skolas, gan fiziokrātu skola. Īpaša vērība grāmatā tiek veltīta keinsismam kā ekonomiskās domas būtiskam virzienam 20. gadsimtā, kā arī neoliberālās ekonomiskās domas veidošanās procesam un citiem ekonomikas attīstībā svarīgiem posmiem.

Grāmatu atdzīvina arī atspoguļotā sociāli ekonomiskā vide, kurā ekonomikas teoriju autori ir dzīvojuši un kas ir ietekmējusi viņu uzskatus. Grāmata ieteicama tiem lasītājiem, kurus interesē ekonomikas teorijas un  politikas jautājumi. Tā dod vērtīgu pienesumu šobrīd mūsu valstī notiekošo ekonomisko un politisko procesu izpratnei.

Grāmatu var iegādāties RTU grāmatnīcā, Rīgā, Kaļķu ielā 1.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

19. jūnijs, 2014 plkst. 11:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi