RTU izstādē «Riga Food» demonstrēs produktus un tehnoloģijas inovatīvai ražošanai

2. septembris, 2015
.
.
.

No 2. līdz 5. septembrim Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) Baltijā vērienīgākajā pārtikas izstādē «Riga Food 2015» demonstrēs produktus un tehnoloģijas inovatīvai ražošanai. Stendā «Inovācija – pārtikai» būs pārstāvēti RTU Studentu biznesa inkubatorā radīti uzņēmumi, kas izgatavo inovatīvas koka izlietnes un ergonomiskus virtuves piederumus.


Uzņēmuma «True Desire» izstrādātās ekoloģiskās un dabīgās koka izlietnes ir biznesa ideja, kas radusies RTU Studentu biznesa inkubatorā. Šā uzņēmuma izgatavotie produkti ienes vannas istabā dabas elementus un būtiskākais – ražošanas procesā tie netiek apstrādāti ar ķīmiskām vielām. Otrs studentu uzņēmums «VSknife» piedāvā jaunu virtuves nažu konceptu. «VSknife» instrumentiem, pateicoties to ergonomiskajām īpašībām un personalizēšanas iespējām, ir potenciāls kļūt par izciliem palīgiem gan ēst gatavošanas profesionāļiem, gan amatieriem.

RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Mašīnbūves tehnoloģijas institūta zinātnieki izstādē demonstrēs iekārtu šķidru koncentrātu precīzai atšķaidīšanai ar ūdeni un gatavā maisījuma dozēšanai vairākkārt lietojamos traukos. Šāda iekārta ir neatsverams palīgs sadzīves ķīmijas – dažādu mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļu – dozēšanai, kā arī vienlīdz labi izmantojama pārtikas produktu, piemēram, dzērienu koncentrātu gatavošanai. Iekārtu iespējams papildināt ar speciālu vadības sistēmu, lai kontrolētu maksimālo pieejamā produkta apjomu konkrētam lietotājam, kas ir ļoti noderīgi viesnīcu tīklos, piemēram, lai kontrolētu telpu uzkopšanai nepieciešamo tīrīšanas līdzekļu apjomu.

RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes (MLĶF) Lietišķās ķīmijas institūta pētnieki izstādē prezentēs divas jaunizstrādātas tehnoloģijas: Taukskābju profila maiņai bez cilvēka veselībai kaitīgo trans-taukskābju veidošanas un Superkritisko ekstrakciju ar oglekļa dioksīdu pārtikas piedevu un ārstnieciski kosmētisko līdzekļu ražošanai.

biodegradablais_materials_3d_printerim.jpgIzstādes stendā būs skatāms arī RTU MLĶF Polimērmateriālu institūtā radītais biodegradablais materiāls videi draudzīgu iepakojumu un citu produktu, piemēram, 3D printeru diegu un lauksaimniecībā izmantojamu sēklu lentu izgatavošanai. Nonākot mitrā augsnē, zinātnieku radītais materiāls noārdās, neveidojot toksiskas vielas un nepiesārņojot vidi.

RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts izstādē prezentēs projekta «AREUS» rezultātus. Šā projekta mērķis ir veikt zinātniskos pētījumus, kas saistīti ar konkurētspējīgu un ilgtspējīgu Eiropas Nākotnes rūpnīcu attīstību (European Factories of the Future), lai dažādu ražotņu darbība būtu ar augstu veiktspēju, pārkonfigurējama, adaptīva, videi draudzīga un balstīta uz industriālo robotu tehnoloģijām.

Stendu «Inovācija – pārtikai» organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN-Latvija). RTU pārstāvniecību izstādē koordinē RTU Biznesa un inovāciju departaments.

RTU Zinātnes koordinācijas un informācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. septembris, 2015 plkst. 11:22

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi