RTU izstādē «Skola 2016» iepazīstinās ar inženierzinātnēm

23. februāris, 2016
.
.
.

No 26. līdz 28. februārim Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina interesentus apmeklēt RTU stendu starptautiskajā izglītības izstādē «Skola 2016» un iegūt informāciju par RTU piedāvātajām inženierzinātņu studiju programmām.

Izstādē apmeklētāji varēs satikt aktīvākos RTU studentus, iztaujāt viņuspar studiju norisi, uzņemšanas noteikumiem, studentu ikdienu, karjeras iespējām un ārpusstudiju aktivitātēm deviņās RTU fakultātēs, RTU filiālēs Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā un Ventspilī, kā arī RTU Rīgas Biznesa skolā.

Iepazīt inženiera profesijas radošo pusi ikviens varēs, piedaloties Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes un «Latvenergo» radošās laboratorijas organizētajā elektronikas darbnīcā, izmēģinot spēkus papīra torņa būvniecībā, vērojot ķīmijas eksperimentu demonstrācijas, baudot aukstos cepumus un kūpošās sulas, aplūkojot 3D printeri darbībā un diskutējot par zinātni ar RTU Studenta parlamenta Zinātnes nodaļas pārstāvjiem. Tiem, kuri vēlas savas zināšanas pārvērst idejās un tās, savukārt, veiksmīgā biznesā, padomus sniegs RTU studentu biznesa inkubatora «IdeaLAB» pārstāvji.

Jaunāko klašu audzēkņi un viņu vecāki izstādē aicināti uzzināt vairāk par RTU Bērnu un jauniešu universitāti, kas piedāvā aizraujošā veidā apgūt tehniskās zinātnes. Savukārt 7.–9. klases skolēniem, kuriem ir īpaša interese par eksaktajām zinātnēm, būs iespēja iepazīties ar RTU Inženierzinātņu vidusskolas piedāvājumu. Skola talantīgiem jauniešiem sniedz iespēju padziļināti apgūt eksaktās zinātnes, tā nopietni sagatavojot viņus inženierzinātņu studijām.

Izstādes laikā vidusskolēni varēs pieteikties arī dalībai RTU projektā «Seko studentam», kas norisināsies no 14. līdz 18. martam, un RTU Atvērto durvju dienai, kas notiks 9. aprīlī.

Izstādes apmeklētāji 26. februārī no plkst. 12.30 līdz 16.30 varēs apmeklēt arī konferenci jauniešiem «Mana personīgā izaugsme izglītības iestādē un praksē», kurā par iedvesmu kā karjeras neredzamo sastāvdaļu runās arī RTU Karjeras centra karjeras konsultante Viktorija Gaina.

Izstādes darba laiks: piektdien un sestdien no plkst. 10 līdz 18, savukārt svētdien – līdz plkst. 17. Ieejas maksa: pieaugušajiem – 5 EUR,skolēniem, studentiem, skolotājiem un pensionāriem – 4 EUR, grupām (10+) – 3 EUR.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. februāris, 2016 plkst. 12:12

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi