RTU jau otro gadu kļuvusi par lielāko universitāti Latvijā studentu skaita ziņā

12. janvāris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) otro gadu pēc kārtas ir kļuvusi par lielāko universitāti Latvijā studentu skaita ziņā – 2015./2016. studiju gadā RTU ir 14 797 studējošie, kamēr Latvijas Universitātē — 13600, Rīgas Stradiņa universitātē — 7774 un Latvijas Lauksaimniecības universitātē — 4353 studenti, ziņo Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Studentu izvēle par labu RTU apliecina universitātes piedāvāto inženierzinātņu studiju augsto kvalitāti un atbilstību darba tirgus prasībām, jo, kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta dati,  98% RTU absolventu pēc studijām iekļaujas darba tirgū. RTU piedāvātās studiju programmas atzinīgi novērtējuši arī darba devēji, jo RTU ieņem 1. vietu darba devēju ieteiktāko augstskolu un studiju programmu sarakstā, kas top, Latvijas Darba devēju konfederācijai sadarbojoties ar karjeras un izglītības portālu «prakse.lv».

RTU studiju kvalitāte, absolventu nodarbinātība un internacionalizācija augstu novērtēta arī starptautiskajā «QS Stars» universitāšu reitingā, tā apliecinot RTU izcilo kvalitāti un starptautisko prestižu. Kopumā universitātes sniegums izvērtēts astoņās kategorijās, no kurām sešās RTU ieguvusi augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes.  

Studentiem pievilcīga ir arī RTU piedāvātā vide, jo, mērķtiecīgi attīstot savu infrastruktūru, RTU Ķīpsalā būvē Latvijas pirmo studentu pilsētiņu. 2015. gada decembrī ar RTU Laboratoriju mājas un Zinātniskās bibliotēkas jaunās ēkas svinīgo atklāšanu noslēdzies viens būvniecības posms, kura laikā uzceltas jaunas un renovēta lielākā daļa Ķīpsalā esošo RTU fakultāšu ēku. Pēc būvniecības pabeigšanas RTU studentu pilsētiņa kļūs par Baltijas reģionā modernāko inženierzinātņu studiju centru.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. janvāris, 2016 plkst. 14:13

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi