RTU jau trešo gadu 1. vietā darba devēju ieteiktāko augstskolu sarakstā

16. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) jau trešo gadu ieņem 1. vietu darba devēju ieteiktāko augstskolu un studiju programmu sarakstā, kas top, Latvijas Darba devēju konfederācijai sadarbojoties ar karjeras un izglītības portālu «prakse.lv». Darba devēji arī šogad visaugstāk novērtējuši RTU piedāvāto profesionālo studiju programmu «Datorsistēmas».

«Esam gandarīti, ka Latvijas uzņēmēji augstu novērtē RTU sagatavotos speciālistus, jo tieši darba devēju vērtējums, ne augstskolu rindošana dažādos reitingos, ir vislabākais un precīzākaismūsu studiju programmu kvalitātes indikators. Šāds aptaujas rezultāts ir arī likumsakarīgs, jo pieprasījums pēc inženierzinātņu speciālistiem darba tirgū pieaug, savukārt RTU studiju programmas ir augstā kvalitātē un atbilst pieprasījumam,» saka RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis.

Aptaujā piedalījies 1381 darba devējs. Kopumā ieteiktāko studiju programmā arī šogad dominē inženierzinātnes, un U. Sukovskis prognozē, ka šī tendence turpināsies, jo RTU piedāvātie studiju virzieni veicina valsts ekonomisko izaugsmi.

Programmizstrādesun IT ārpakalpojumu uzņēmumā A/S «Exigen Services Latvia» trešdaļa darbinieku ir RTU absolventi. «Mēs kā uzņēmums iesakām RTU kā stabilu unfundamentālu vērtību. Ja students nāk no RTU, tad darba devējs var rēķināties, ka iegūst darbinieku ar pamatīgu zināšanu bāzi — labu teorētisko un praktisko sagatavotību, kas jaunajam darbiniekam ļauj veiksmīgi iekļauties darba tirgū,» saka A/S «Exigen Services Latvia» valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts.

Savukārt IT infrastruktūru piegādātājuzņēmuma SIA «Atea Global Services» administratīvā direktore Iveta Bukane saka, ka RTU studiju programmas topošajiem studentiem iesaka tāpēc, ka RTU ir mūsdienīga universitāte, kas atbalsta inovācijas: «Tas ir svarīgi, jo studenti var padziļināt zināšanas viņus interesējošajā jomā un kļūt par konkurētspējīgiem un darba tirgū pieprasītiem profesionāļiem.» Viņa akcentē, ka RTU atbalsta studentu iniciatīvu un veicina sadarbību starp darba devējiem un topošajiem darbaņēmējiem, rīkojot dažādas aktivitātes, piemēram, RTU Karjeras dienu.

Kautarī saraksta sākumā dominē RTU studiju programmas, kurās var apgūt datorsistēmas, būvniecību un enerģētiku un elektrotehniku, tomēr darba devēji pieprasa arī citu nozaru inženierzinātņu speciālistus. Piemēram, būvmateriālu ražotāja AS «Sakret Holding» valdes priekšsēdētājs Andris Vanags stāsta, ka viņa vadītajā uzņēmumā veiksmīgi darbojas un stabilu karjeru veido RTU absolventi. Viņš atbilstoši sava uzņēmuma specifikai topošajiem studentiem iesaka RTU izvēlēties ķīmijas, ķīmijas tehnoloģijuun materiālzinātnes studiju programmas, jo «RTU ir viens no Latvijas veiksmes stāstiem, kas, neraugoties uz pēdējo laiku krīzēm, ir spējusi iet kopsolī ar laiku un tirgus prasībām un mācējusi pārgrupēties un ieviest jauninājumus studiju programmās.»

Ieteiktāko izglītības iestāžu saraksts tiek veidots jau trešo gadu, aicinot darba devējus karjeras un izglītības portālā «prakse.lv» izteikt viedokli, kuras profesijas ir pieprasītas darba tirgū un kurās izglītības iestādēs darbadevēji ieteiktu tās apgūt. Šogad aptaujā piedalījies ievērojams uzņēmumu skaits, pārstāvot visplašāko tautsaimniecības nozaru loku, turklāt aktīvi iesaistījušies mazie un vidējie darba devēji un reģionālie uzņēmumi.

Ar 2014. gada aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties: www.prakse.lv

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

16. jūnijs, 2014 plkst. 15:39

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi