RTU jaunā zinātniece Ilze Neibolte saņem AS «Grindeks» fonda balvu «Sudraba pūce»

13. novembris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lietišķās ķīmijas institūta vecākā laborante zinātniskajā darbā Ilze Neibolte saņēma AS «Grindeks» fonda «Zinātnes un izglītības atbalstam» balvu «Sudraba Pūce» un naudas prēmiju 550 EUR apmērā. Balva tiek pasniegta sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA), godinot Latvijas ievērojamākos zinātniekus.

Apbalvošana notiks 14. novembrī plkst. 11 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, Mūkusalas ielā 3, 11. stāvā.

I. Neibolte ir RTU Materiālzinātnes un lietiškās ķīmijas fakultātes studiju programmas «Ķīmija» pirmā kursa doktorante un apbalvojumu saņem par izcili izstrādātu maģistra darbu «ß,ß`- Triketonu izmantošana jaunu hromoforu un luminoforu sintēzē». Zinātniskais darbs saistīts ar jaunu spīdošu (luminiscējošu) savienojumu sintēzi uz triketonu bāzes. Iegūtajiem savienojumiem iespējams atrast pielietojumu gan lāzermateriālos, gan organiskajās gaismu emitējošās diodēs.

«Izsaku vislielāko pateicību savam maģistra darba vadītājam profesoram Valdim Kamparam, kurš rekomendēja LZA manu darbu balvas saņemšanai. Balva noteikti veicinās manu atpazīstamību zinātniskajās aprindās, kā arī stimulēs turpināt pētniecību konkrētajā ķīmijas nozarē,» saka «Sudraba pūces» ieguvēja I. Neibolte.

«Sudraba Pūces» un naudas prēmijas saņems arī jaunie Latvijas Universitātes zinātnieki Beatrise Bērziņa un Toms Rēķis. Savukārt par izcilu sniegumu zinātnē prestižo apbalvojumu «Zelta Pūce» un 2000 eiro naudas prēmiju saņems Farmācijas zinātņu doktore, LZA akadēmiķe, Latvijas Organiskās sintēzes institūta Farmaceitiskās farmakoloģijas laboratorijas vadītāja Maija Dambrova.

LZA un AS «Grindeks» sadarbība balvas pasniegšanā tika uzsākta 1998. gada 4. jūnijā. Prestižās godalgas un naudas prēmijas tiek pasniegtas ik pēc diviem gadiem. AS «Grindeks» fonds «Zinātnes un izglītības atbalstam» izveidots 2006. gadā, lai atbalstītu un veicinātu speciālistu izaugsmi un izglītošanu inženierzinātnēs, dabaszinātnēs, farmācijā un medicīnā. Līdz šim «Grindeks» fonds ir piešķīris stipendijas un prēmijas, kā arī atbalstījis projektus vairāk nekā 500 000 EUR apmērā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. novembris, 2014 plkst. 16:36

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi