RTU jaunajā studiju gadā piedāvās septiņas jaunas studiju programmas angļu valodā

20. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) jaunajā studiju gadā ārvalstu studentiem piedāvās apgūt septiņas jaunas studiju programmas angļu valodā, tā paplašinot to interesentu skaitu, kuri Latvijā vēlas apgūt tehniskās zinātnes.

Studentiem tiks piedāvāta iespēja apgūt angļu valodā vienu bakalaura studiju programmu «Elektronika un mobilie sakari», piecas maģistra studiju programmas –  «Būvniecība», «Dzelzceļa elektrosistēmas», «Dzelzceļa transports», «Elektronika», «Starptautisko ekonomisko sakaru organizēšana un vadīšana» –, kā arī vienu doktorantūras studiju programmu «Ražošanas tehnoloģija».

«Par jaunajām studiju programmām interesi jau izrādījušas vairākas partnervalstis, kurām aktuāla dažādu inženierzinātņu jomu sakārtošana un attīstība, tāpēc paredzams, ka līdz ar jauno studiju programmu piedāvājumu palielināsies arī ārzemju studentu skaits. Tāpat varētu pieaugt arī apmaiņas programmas «Erasmus +» studentu interese pavadīt apmaiņas semestri RTU, jo līdz ar studiju programmu skaita pieaugumu paplašināsies izvēles priekšmetu skaits,» saka rektora vietnieks starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā un ārzemju studentu apmācībā Igors Tipāns.

I. Tipāns akcentē, ka RTU ir viena no līderēm Baltijas valstīs angļu valodā piedāvāto studiju programmu skaita ziņā. Kopumā jaunajā studiju gadā RTU piedāvās apgūt 48 studiju programmas angļu valodā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. maijs, 2015 plkst. 11:15

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi