RTU Karjeras dienā virs 2500 apmeklētāju tiekas ar 107 uzņēmumiem

21. marts, 2014
.
.
.

21.03.2014.

Ceturtdien, 20. martā, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) jau 11. reizi rīkoja lielāko universitāšu profesionālās orientēšanās pasākumu Latvijā – RTU Karjeras dienu, kurā rekordliels skaits uzņēmumu – 107 – no 21 nozares tikās ar vairāk nekā 2500 potenciālo darbinieku vai praktikantu.

Darba devēji uzsvēra, ka meklē studentus, kuri ir pārliecināti par sevi,motivēti, zinoši un gatavi pielāgoties uzņēmumu prasībām. Viņi priecājās, ka bijusi iespēja uzrunāt klātienē tik daudz jaunu, ieinteresētu cilvēku, kas nozīmē, ka pēc Karjeras dienas ir jāplāno turpmākā sadarbība ar jauniešiem. Viņi arī atzina, ka jaunieši visvairākinteresējas, vai ir iespēja apvienot studijas ar darbu un kas ir jāmācās, lai varētu pielāgoties uzņēmuma videi.

Apmeklētāji RTU Karjeras dienā potenciālajiem darba devējiem iesniedza savus CV. «Izskatīsim iesniegtos CVun strādāsim tālāk ar iespējamajiem pretendentiem,» saka Skonto Grupas pārstāve Tamāra Balceviča. Skonto Grupa darba tirgū aktīvi meklē būvdarbu vadītājus, projektēšanas speciālistus un inženierus, tāpēc ir gatavi nolīgt arī pēdējo kursu studentus, piedāvājot viņiem praktisku apmācību arodā un karjeras iespējas uzņēmumā.

RTU Karjeras dienā studentiem bija iespējams piedalīties darba interviju simulācijā. Tās vadītāja «Cvmarket.lv»personālatlases speciāliste Jūlija Moreņeca pauž gandarījumu, ka RTU Karjeras dienas apmeklētāji, kurus viņa konsultējusi, atbildīgi un mērķtiecīgi izturas pret savām karjeras iespējām. Jaunieši uzdevuši konkrētus jautājumus, kā komunicēt ar potenciālajiem darba devējiem un kā izturēties darba intervijās. «Priecē, ka RTU Karjeras dienu auditorija neizrāda vēlmi strādāt ārzemēs, bet savu darba dzīvi saista ar Latviju, kur patlaban ļoti trūkst vidējā līmeņa inženiertehnisko speciālistu,» saka J. Moreņeca.

RTU Karjeras dienu atbalstīja: SIA «Lattelecom», AS «Latvenergo», SIA «C.T.Co», SIA «Atea Global Services», SIA «Manpower Latvia», SIA «TTS (Transportation Technology Systems)» un programma «KIC-InnoEnergy».

Informatīvo atbalstu sniedza SIA «CV-Online Latvia», lielākais Latvijas karjeras un izglītības portāls «Prakse.lv», SIA «CVO Recruitment Latvia» un «Cvmarket.lv». Pasākumu organizēja RTU Karjeras centrs, RTU Studentu parlaments un RTU Attīstības fonds.

Informācijas centrs


Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. marts, 2014 plkst. 15:10

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi