RTU Karjeras dienu apmeklējuši 2000 interesentu

4. marts, 2016
.
.
.

Ceturtdien, 3. martā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notikušajā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Karjeras dienā jau 13. gadu Latvijas studenti varēja sākt veidot savu nākamo karjeras posmu, tiekoties ar vairāk nekā 80 uzņēmumiem, kuri pārstāvēja 28 dažādas nozares. Šogad Karjeras dienu apmeklēja gandrīz 2000 interesentu.

«RTU Karjeras diena bija lieliska iespēja studentiem būt īstajā vietā un īstajā laikā, jo viņi varēja iepazīstināt ar sevi potenciālos darba un prakses devējus, uzdodot tiem jautājumus, piedaloties aktivitātēs un piesakoties uzņēmumu vakantajām vietām,» stāsta RTU karjeras konsultante un psiholoģe Viktorija Gaina.

Pasākuma apmeklētājiem – potenciālajiem darba ņēmējiem un praktikantiem – bija iespēja apmeklēt uzņēmumu atsevišķos stendus, kā arī viņi varēja piedalīties dažādos konkursos un saņemt vērtīgas balvas.

Savukārt «CV Market» stendā jomas profesionāļi konsultēja CV satura veidošanā un uzlabošanā, palīdzēja sagatavoties darba intervijām, atbildēja uz dažādiem ar darba meklēšanu saistītiem jautājumiem, kā arī palīdzēja izvēlēties atbilstošākās profesijas, skaidrojot to nozīmīgumu darba tirgū.

«Dalība RTU Karjeras dienā ir lieliska iespēja tikties ar potenciālajiem darba ņēmējiem klātienē, kā arī uzzināt nākamo darba ņēmēju intereses un vēlmes. Mums ir svarīgi parādīt, ka nākotnes darba ņēmējiem vairs nepietiek tikai ar specifiskām zināšanām par savu jomu, viņiem ir jābūt gataviem nepārtraukti mācīties, risināt sarežģītas situācijas, uzņemties atbildību, būt patstāvīgiem un elastīgiem. Šādās tikšanās reizēs mums ir iespēja stāstīt par to potenciālajiem darba ņēmējiem, vienlaikus parādot uzņēmuma iespējas un lomu Latvijā,» atklāj «SIA «Lattelecom» personāla vadības direktore Ingrīda Rone.

Pasākumā notika arī trīs semināri: «Pārliecības un pieņēmumi par sevi un karjeru, to loma karjeras attīstībā», «Līderis manī» un «Pētījuma «Studentu pieredze darba un prakses meklēšanā» 2015. gada rezultāti». Seminārus vadīja nozaru pārstāvji, kuri dalījās pieredzē un zināšanās. Paralēli izstādei notika arī RTU Attīstības fonda izdevuma «Praktikanta rokasgrāmata» un SIA «Atea Global Services» prezentācijas.

RTU Karjeras dienu atbalstīja: SIA «Atea Global Services» un SIA «Lattelecom». Informatīvie atbalstītāji: lielākais Latvijas karjeras un izglītības portāls SIA «Prakse.lv», SIA «CVO Recruitment Latvia», SIA «CV-Online Latvia» un «CV Market».

Pasākuma fotogalerija

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. marts, 2016 plkst. 16:48

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi