RTU kļūst par Baltijas tehnisko universitāšu konsorcija «Baltech» prezidējošo universitāti

18. septembris, 2015
.
.
.

No 2015. gada septembra Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) kļuvusi par Baltijas jūras reģiona tehnisko universitāšu konsorcija «Baltech» prezidējošo universitāti, tādējādi uzņemoties vadību ciešākas sadarbības veicināšanā inovācijas un tehnoloģiju pārnesē starp reģiona tehniskajām universitātēm.

Pārņemot konsorcija vadību no Tallinas Tehnoloģiju universitātes (TUT) Igaunijā, RTU koordinēs organizācijas darbu tās mērķa īstenošanā – izveidot Baltijas jūras reģionu par vadošo inovācijas un tehnoloģiju pārnesē Eiropas Savienībā. 

«RTU kā konsorcija prezidējošajai universitātei prioritāte būs Baltijas un Ziemeļvalstu tehnisko universitāšu ciešākas sadarbības veicināšana, tādējādi veidojot Baltijas jūras reģionu par pētniecības un inovāciju centru Eiropas Savienībā. Jau no šā gada septembra konsorcijā tiks uzsākts darbs pie kopīgu studiju programmu izveides, tiks palielināta studentu, pētnieku un akadēmiskā personāla mobilitāte Baltijas Jūras reģionā, kā arī veidota ciešāka sadarbība produktu attīstībā un inovācijā,» stāsta RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.   

Viens no konsorcija galvenajiem uzdevumiem ir stiprināt Ziemeļvalstu un Baltijas valstu savstarpējo sadarbību likumdošanas iniciatīvu izstrādē un ieviešanā, lai veicinātu kopīgu studiju programmu izveidi. Efektīva tehniskā nodrošinājuma izmantošanas kontekstā konsorcijs veicina savstarpēju sadarbību pētniecības iekārtu pieejamības nodrošināšanā citas partneraugstskolas vajadzībām. 

Konsorcija darbības jomas saistītas ar kopīgu inženierzinātu studiju programmu izveides veicināšanu starp partneraugstskolām, gadskārtējo konferenču rīkošanu, studentu, mācībspēku un pētnieku mobilitātes sekmēšanu un stipendiju nodrošināšanu, kā arī atbalsta sniegšanu dažādu zinātnes un izglītības projektu īstenošanā.

Par konsorcija izpilddirektoru iecelts bijušais Augstākās izglītības padomes loceklis Juris Iljins. 

Konsorcijs tika dibināts 1997. gadā. Tā dalībnieki: RTU, TUT, Linčopingas Universitāte, Lundas Universitāte un Karaliskais tehnoloģijuinstitūts (Zviedrija), Kauņas Tehniskā universitāte un Viļņas Ģedimina Tehniskā universitāte (Lietuva).  

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. septembris, 2015 plkst. 11:31

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi