RTU komanda «Nobēlijs» iegūst otro vietu Eiropas jauno inženieru sacensībās

13. augusts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu komanda «Nobēlijs» izcīnījusi otro vietu Eiropas jauno inženieru sacensībās «EBEC» («European BEST Engineering Competition»). Sacensību finālā cīnījās 30 radošākās un inovatīvākās studentu komandas no 25 Eiropas universitātēm, kopā – 120 studentu.

Komandasstartēja divās sacensību kategorijās. 15 komandas piedalījās  konstruēšanā, 15 – situāciju analīzē. RTU komanda – Roberts Gotlaufs, Edgars Lielāmurs, Linards Jukmanis un Normunds Eliņš – ieguva otro labāko kopvērtējumu situāciju analīzes kategorijā. Pirmo vietu situācijuanalīzē izcīnīja komanda no Briseles, savukārt konstruēšanā – komanda no Āhenes.

«Dalība šajās sacensībās deva neatsveramu pieredzi praktisku uzdevumu risināšanā, kas saistīti ar reālo darba vidi. Tā bijaiespēja attīstīt inženiertehnisko domāšanu, kā arī paplašināt redzesloku, jo mums bija iespēja redzēt un novērtēt arī citu Eiropas spēcīgāko inženierzinātņu studentu pieeju uzdevumu risināšanā. Tāpat sacensības bija lieliska platforma, kur satikt un sevi prezentēt vairākiem lieliem Eiropas uzņēmumiem, kas paver starptautiskas darba iespējas nākotnē. Esam pamanīti un ceram, ka iegūtie kontakti nākotnē noderēs,» saka RTU komandas pārstāvis Roberts Gotlaufs.

«Nobēlijam» sacensībās bija jāveic četri uzdevumi. Pirmo uzdevumu bija sarūpējis informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Reply».Komandai bija jārada ideja futūristiskai kognitīvo datu sistēmai, kas pati spēj analizēt cilvēku radītus datus un sniegt priekšlikumus cilvēkam dažādās dzīves sfērās. «Nobēlijs» žūrijas augstāko novērtējumu ieguva ar savu izstrādāto ideju par personalizētu treneri izglītības jomā, kas, analizējot cilvēka iesniegtos datus, palīdzētu veiksmīgāk iegūt izglītību.

Otrajā uzdevumā, kuru piedāvāja līmes ražošanas uzņēmums «Colquímica»,komandai bija jārada stratēģija luminiscētās līmes ieviešanai tirgū. Trešajā uzdevumā, ko bija sagatavojis Eiropas patentu birojs, dalībniekiem bija jāuzraksta argumentēta sūdzība pret tirgū jau eksistējoša patenta iesniegšanas mēģinājumu. Savukārt beidzamajā uzdevumā komandai bija jāpiedāvā priekšlikumi, kā uzlabot Vācijas dzelzceļa kompānijas «Deutsche Bahn»  kravu pārvadājumu efektivitāti.

Finālāpiedalījās 120 studenti no Eiropas. Viņi bija izturējuši vienu no sacensību 88 lokālajām kārtām un 15 nacionālajām vai reģionālajām kārtāmun izrādījušies visspēcīgākie 6000 sāncenšu konkurencē. Baltijas reģiona sacensībās «Nobēlijs» uzvarēja, visveiksmīgāk atrodot risinājumu, kā autostāvvietu īpašniekiem gūt ienākumus no viņiem piederošajām neizmantotajām autostāvvietām, kā arī izstrādājot sistēmu, kas uzkrātu izniekoto bremzēšanas enerģiju un ļautu palielināt elektrovelosipēda nobraukumu.

Sacensības notika no 2. līdz 8. augustam Porto, Portugālē. Tās organizēja Eiropas tehnisko universitāšu studentu apvienība BEST (Board of European Students of Technology), kas, īstenojot un pilnveidojot savus projektus, rūpējas par topošo inženieru interešu izglītību un karjeras atbalstu.

Sīkāka informācija pieejama «EBEC» sacensību mājaslapā www.ebec.best.eu.org.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. augusts, 2015 plkst. 15:42

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi