RTU laidusi klajā grāmatu «Bezvadu tīklu tehnoloģijas uzdevumos un risinājumos»

2. marts, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Izdevniecība laidusi klajā mācību grāmatu  «Bezvadu tīklu tehnoloģija uzdevumos un risinājumos». Tā ir pirmais mācību līdzeklis latviešu valodā, kas veltīta bezvadu tīklu tehnoloģijai.

Grāmatas autori ir RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes (ETF) Transporta elektronikas un telemātikas katedras profesors Ernests Pētersons un zinātniskais asistents Aleksandrs Umanskis. Viņi mācību līdzekli izveidojuši, balstoties uz trīs gadus ilgu  praktisku pieredzi katedrā, telekomunikācijas studentiem pasniedzot ar šo jomu saistītus priekšmetus.

Grāmata paredzēta telekomunikācijas inženierzinātņu studentiem un tajā izklāstīti bezvadu tīkla kadru un freimu veidošanas principi, kadru un freimu sintakse un semantika, bezvadu staciju savietojamība, fiziskā slāņa tehnoloģiju teorija, kā arī bezvadu tīklu tehnoloģiju fizikālo pamatu skaidrojums.

Teorētisko materiālu papildina tipiskāko uzdevumu risinājuma piemēri un uzdevumi studentu patstāvīgajam darbam. Šāds materiāla izklāsts ļauj studējošajiem vieglāk apgūt teoriju un saprast, kur praksē tiek izmantota minētā teorija. Mācību līdzekļa pielikumā ir apkopoti visu uzdevumu detalizēti risinājumi, kas ļaus studentiem veikt paškontroli un kurus izvērstā veidā katrs studējošais var izmantot kursa darbu veidošanai.

Grāmata ir pieejama RTU Zinātniskajā bibliotēkā. Iegādāties to var RTU grāmatnīcā Rīgā, Kaļķu ielā 1, 116. kabinetā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. marts, 2015 plkst. 16:20

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi