RTU laidusi klajā rakstu krājumu par Austrumeiropas tautsaimniecības problēmām

25. augusts, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Izdevniecība un Inžnierekonomikas un vadības fakultāte laidusi klajā RTU zinātnisko rakstu krājuma «Ekonomika un uzņēmējdarbība/Economics and Business» 25. sējumu. Rakstos galvenokārt aplūkotas aktuālas Austrumeiropas valstu tautsaimniecības problēmas, kas saistītas ar ekonomikas atlabšanu pēc recesijas 2008. gadā.

Rakstu krājuma autori ir Latvijas, Lietuvas, Ukrainas un Bulgārijas zinātnieki – ikgadējās RTU 54. starptautiskās zinātniskās konferences dalībnieki.

«Rakstu krājums paredzēts ne tikai studentiem un akadēmiskajam personālam, bet arī valsts tautsaimniecībā un uzņēmējdarbībā iesaistītajiem, kuru darbība ir saistīta ar ekonomiskajiem procesiem Austrumeiropā, jo tajā pētīti tādi tautsaimniecības jautājumi kā ienākumu nevienlīdzības tendences Eiropas Savienības valstīs, reģionālā attīstība,» saka rakstu krājuma vadošā redaktore Tatjana Tambovceva.

Rakstu krājums var būt arī noderīgs avots, kurā uzzināt vairāk par pašvaldību un universitāšu ietekmi uz tautsaimniecības attīstības tendencēm, nodokļu politiku, ekonomiskās krīzes sekām. Krājumā atspoguļota arī valsts parāda ietekme uz noteiktiem ekonomiskiem rādītājiem ES valstīs.

Rakstu krājums izdots angļu un latviešu valodā, tā elektroniskā versija bez maksas pieejama RTU publikāciju sadaļā. Rakstu krājums ir indeksēts daudznozaru e-grāmatu, e-žurnālu un citu e-resursu datubāzē EBSCO. Iegādāties to var RTU grāmatnīcā Rīgā, Kaļķu ielā 1, 1. stāvā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. augusts, 2014 plkst. 14:59

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi