RTU Liepājas filiāle aicina vidusskolēnus uzzināt par IT nozares perspektīvām Latvijā un pasaulē

13. aprīlis, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Liepājas filiāle trešdien, 20. aprīlī, plkst. 16 Liedaga ielā 3 aicina 11.–12. klases skolēnus informatīvā pasākumā «Iepazīsti brīnumaino tehnoloģiju pasauli ar 1000 iespējām veiksmīgajai karjerai» uzzināt vairāk par informācijas tehnoloģiju (IT) studiju un karjeras iespējām, tostarp par Liepājas filiālē  jauno studiju programmu «Lietišķo datorsistēmu programmatūra».

Pasākumāvidusskolēni varēs gan uzzināt par aktuālajām tendencēm IT nozarē, tostarp, ceturto industriālo revolūciju un IT lomu tajā, gan raudzīties dažādos ar IT nozari saistītos demonstrējumos. Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas pārstāvis Didzis Kalniņš pasākumā stāstīs par lietišķajām datorprogrammām un to attīstības tendencēm. Savukārt pneimatikas un elektrisko piedziņu tehnoloģiju uzņēmuma SIA «Festo»pārstāvis Valters Asars skolēniem būs sagatavojis dažādu robotu paraugdemonstrējumus. Skolēni varēs aplūkot arī vairākus citus filiālē esošos robotus, piemēram, industriālo robotu, kā arī mobilā robota platformu studijām un izpētei «Robotino».

Par viedajām elektrotehnoloģijām sīkāk runās RTU mācībspēks Agris Treimanis, demonstrējot skolēniem, kā ar digitālajām ierīcēm var vadīt elektrodzinēju. Pasākuma laikā skolēni varēs arī uzzināt vairāk par jauno studiju programmu «Lietišķo datorsistēmu programmatūra», kas no 2016. gada septembra filiālē piedāvās iegūt programmētāja kvalifikāciju.

KopumāRTU Liepājas filiālē iespējams apgūt 17 studiju programmas – četras pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmas, trīs bakalaura akadēmiskās studiju programmas un 10 bakalaura profesionālās studiju programmas. Filiālē pārstāvēti šādi studiju virzieni: enerģētika, informācijas tehnoloģijas, mehānika, mehatronika, būvniecība, ražošana un pārstrāde, uzņēmējdarbība un apģērbu un tekstilatehnoloģijas.

Informatīvu pasākumu par inženierzinātņu apguves iespējām Liepājas filiāle rīkos arī šā gada 6. maijā plkst. 15 filiāles telpās Liedaga ielā 3, 15. auditorijā. Vairāk par filiāli iespējams uzzināt mājaslapā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

13. aprīlis, 2016 plkst. 13:43

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi