RTU Liepājas filiāles absolventi savas zināšanas ieguldīs Kurzemes reģiona attīstībā

15. jūnijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Liepājas filiāli šogad absolvē 55 filiāles studenti, kuri pēc absolvēšanas universitātē iegūtās zināšanas gatavi ieguldīt Kurzemes reģiona attīstībā. Liepājas filiāle viņus ar krāšņu koncertu godinās izlaidumā sestdien, 27. jūnijā, plkst. 17 Liepājas Latviešu biedrības namā, Rožu laukumā 5/6.

No 55 šā gada absolventiem 25 studenti diplomus saņēmuši jau ziemas izlaidumā un 27. jūnijā viņiem piepulcēsies vēl 30 studenti, kuri beigs bakalaura profesionālo studiju programmu «Uzņēmējdarbība un vadīšana», kā arī pirmā līmeņa profesionālo studiju programmas «Uzņēmējdarbība un vadīšana», «Datorsistēmas» un «Būvdarbu vadīšana».

Studiju programmas «Uzņēmējdarbība un vadīšana» topošā absolvente Sagita Dambe pauž gandarījumu, ka izvēlējusies studijas Liepājas filiālē. Tā, viņasprāt, ir lieliska iespēja studēt tuvu mājām un studiju laikā iegūtās zināšanas vēlāk pielietot praksē kādā no Liepājas uzņēmumiem. «Universitātes mācībspēki ir ļoti profesionāli un zinoši. Turklāt šeit ne tikai apgūstam teorētiskās zināšanas, bet arī pielietojam tās praksē. Katru gadu apmeklējam nozares uzņēmumus, iepazīstamies ar to darbības principiem un problēmām un cenšamies tām rast risinājumus, tāpat praktizējamies kādā studiju virzienam atbilstošā reģiona uzņēmumā. Arī es patlaban strādāju ar iegūto izglītību saistītā jomā un ar šo jomu noteikti Liepājā saistīšu savu nākotni,» saka S. Dambe.

Izlaidumu ar uzrunu atklās RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un tajā aicināts piedalīties arī Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Par muzikālu baudījumu rūpēsies RTU vokālā grupa «Jauna nianse» Daces Kravales vadībā un RTU Bigbends diriģenta Jāņa Amantova vadībā. Savukārt pirms izlaiduma plkst. 16 visi interesenti aicināti apmeklēt informatīvo izstādi «Visi grib inženierus» un uzzināt vairāk par inženierzinātņu studiju, kā arī brīvā laika pavadīšanas iespējām RTU.

«Patiess prieks un lepnums par visiem mūsu filiāles absolventiem, kuri tālredzīgi un mērķtiecīgi izvēlējušies palikt reģionā un studēt Latvijai un it īpaši Kurzemes reģionam nozīmīgas un darba tirgū pieprasītas specialitātes. Tieši viņu spēkos tagad ar iegūtajām zināšanām ir sniegt ieguldījumu reģiona attīstībā – dot pievienoto vērtību jau esošajiem uzņēmumiem, kā arī radīt jaunus. Tādēļ, izjūtot atbildību par jaunu inženierzinātņu speciālistu  sagatavošanu reģiona darba tirgum, aicinām pasākumā ne vien absolventu radus un draugus, bet arī citus interesentus uzzināt vairāk par tehnisko zinātņu studiju iespējām filiālē un baudīt RTU garu, klausoties mākslinieciski augstvērtīgu RTU kolektīvu sniegumu,» saka Liepājas filiāles direktors Voldemārs Kārkliņš. 

RTU Liepājas filiālē iespējams apgūt 16 studiju programmas – trīs pirmā līmeņa profesionālo studiju programmas, 10 bakalaura profesionālo studiju programmas un trīs bakalaura akadēmisko studiju programmas. Filiālē pārstāvēti šādi studiju virzieni: enerģētika, datorzinātne, mehānika, siltumtehnika, mehatronika, transportzinātne, ražošana un pārstrāde, būvniecība, kā arī uzņēmējdarbība. Elektroniskā pieteikšanās studijām sāksies 25. jūnijā portālā Latvija.lv, savukārt Liepājas filiāles uzņemšanas punkts darbību sāks 1. jūlijā. Šogad uzņemšanai bakalaura un koledžas līmeņa studijās Liepājas filiālei ir piešķirtas 106 budžeta vietas, kas ir par septiņām vietām vairāk nekā pērn.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. jūnijs, 2015 plkst. 13:18

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi