RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte aicina uz Atvērto durvju dienu

21. marts, 2016
.
.
.

Sestdien, 2. aprīlī, no plkst. 10 līdz 13 Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātē (RTU MTAF) notiks Atvērto durvju diena, kurā interesenti varēs uzzināt informāciju par studiju programmām, apmeklēt MTAF institūtu laboratorijas, kā arī noskaidrot citus jautājumus par fakultāti un tās piedāvātajām iespējām studentiem.

«RTU MTAF studiju programmāstiek sagatavoti augsti kvalificēti speciālisti ar daudzpusīgām zināšanām un pieredzi, kuri spēj projektēt, uzraudzīt un remontēt visa veida tautsaimniecībā izmantojamas ierīces, sākot no durvju slēdzenes līdz medicīnā izmantojamam datortomogrāfam vai no helikoptera līdz dīzeļlokomotīvei,» atklāj RTU MTAF dekāna vietnieks mācību darbā Aldis Balodis.

Skolēnus un citus interesentus Atvērto durvju dienā plkst. 10.15 MTAF mācībspēki gaidīs fakultātes centrālajā ēkā Rīgā, Ezermalas ielā 6k, 220. telpā. Tur varēs uzzināt par studiju iespējām autotransporta, mašīnu un aparātu būves, mehatronikas, medicīnas inženierijas un fizikas, siltumenerģētikas, inženiertehnikas mehānikas un dizaina programmās.

Tie, kurus interesē dzelzceļa transports, 2. aprīlī plkst. 10 ir gaidīti MTAF Transporta institūta Dzelzceļa transporta katedrā, Rīgā, Indriķa ielā 8, kur būs iespēja iegūt informāciju par studijām dzelzceļa transporta un elektrosistēmu programmās.

Savukārt MTAF Aeronautikas institūtā, Rīgā, Lomonosovaielā 1a/1 varēs noskaidrot interesējošos jautājumus par studiju programmām aviācijas un transporta sistēmu inženierijas jomās. Interesenti aicināti plkst. 10 pulcēties Aeronautikas institūta vestibilā.

Atvērto durvju dienā paralēli vispārīgai informācijai par RTU MTAF studiju procesu tiks piedāvāta iespēja arī apmeklēt fakultātes institūtu laboratorijas. Tajās interesenti varēs gūt ieskatu vidē, kurā studenti praktiski mācās strādāt ar dažāda veida mašīnbūves iekārtām. Darbs laboratorijās, izmantojot eksperimentālas iekārtas un modeļus, studentiem sniedz nepieciešamās prasmes un zināšanas, kas viņu nākotnes karjerā būs pielietojamas, lai pilnveidotu un uzlabotu dažādu mūsdienu mehānisku iekārtu veiktspēju.

Mašīnbūve ir perspektīva, daudzpusīga un stratēģiska nozare ar augstu pievienoto vērtību, jo tā apgādā citas tautsaimniecības nozares ne vien ar tehnoloģijām – mašīnām,ražošanas iekārtām, sistēmām un to sastāvdaļām, bet sniedz pienesumu rūpniecībai arī ar zinošiem speciālistiem, kurus gatavo arī RTU MTAF.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

21. marts, 2016 plkst. 13:58

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi