RTU noslēdz sadarbības līgumus ar vairākām Indijas augstskolām

25. februāris, 2014
.
.
.

Februārī Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) noslēdza sadarbības līgumus ar Radžastānas Tehnisko universitāti (Rajasthan Technical University (RTU)), Netaji Subhas vārdā nosaukto tehnoloģiju institūtu (Netaji Subhas Institute of Technology (NSIT)) un Indijas Tehnoloģiju institūtu Madras (Indian Institute of Technology Madras (IIT Madras)) Indijā.

Līgumi paredz kopīgu pētniecības un izglītības projektu īstenošanu un dotāciju piesaisti, zinātnisko materiālu un citas informācijas apmaiņu, studentu un mācībspēku mobilitāti un stipendiju nodrošināšanu.

Vizītes laikā NSIT RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis uzstājās ar lekciju «Technical and Organisational Methods of Efficient Electricity Usage: European and Global Expierence». Savukārt viesojoties IIT Madras, kas ir viena no visaugstāk novērtētākajām tehnoloģiju augstskolām Indijā, L. Ribickis tikās ar Elektrotehnikas fakultātes pārstāvjiem, pārrunājot iespējamos sadarbības modeļus.

Atgādinām, ka vizītes laikā Indijas pilsētā Čennai RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis atklāja Latvijas Augstākās izglītības centru, kas informēs Dienvidindijas reģiona jauniešus un mācībspēkus par studiju un zinātniskās sadarbības iespējām Latvijā.

RTU delegācijas sastāvā bija arī RTU rektora vietnieks starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā Igors Tipāns un RTU Ārzemju studentu departamenta direktora vietniece Zane Purlaura.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. februāris, 2014 plkst. 16:25

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi