RTU notika Brazīlijas vēstnieka vieslekcija par Brazīlijas un Latvijas globālajiem izaicinājumiem

29. oktobris, 2014
.
.
.

Trešdien, 28. oktobrī, Rīgas Tehniskās universitātes Starptautisko ekonomisko sakaru un muitas institūtā (RTU SESMI) notika Brazīlijas Federatīvās Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Markusa Vinisa Pintas Gamas (Marcos Vinicius Pinta Gama) vieslekcija «Brazīlija un Latvija: Globālie izaicinājumi» («Brazil and Latvia: Facing Global Challenges»).

Vieslekcijā vēstnieks dalījās savā pieredzē, vadot Brazīlijas Ārlietu ministrijas Ārējo attiecību departamentu. Viņš iezīmēja dažādus gan Latvijai, gan Brazīlijai nozīmīgus starptautiskās drošības jautājumus, tostarp pārrobežu noziedzības, terorisma, naudas atmazgāšanas u.c. apkarošanu.

Pēc lekcijas vēstnieks tikās ar SESMI direktoru profesoru Aivaru Vilni Krastiņu, kā arī RTU Ārzemju studentu departamenta direktoru Igoru Tipānu, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas. Vēstnieks tika iepazīstināts arī ar RTU Muitas un nodokļu vēstures muzeja ekspozīciju.

Vieslekcija RTU notika Markusa Vinisa Pintas Gamas akreditācijas vizītes laikā Latvijā. Vēstnieks tikās arī ar Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu un Valsts prezidentu Andri Bērziņu.tiksanas_ar_brazilijas_vestnieku3.jpg

Abās tikšanās tika pārrunātas Brazīlijas un Latvijas potenciālās sadarbības  iespējas izglītības jomā, īpaši akcentējot nepieciešamību veicināt dialogu starp abu valstu augstākās izglītības iestādēm gan studentu apmaiņas, gan citu sadarbības projektu veidā. Sarunās īpaši tika akcentētas potenciālās sadarbības iespējas ar RTU.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

29. oktobris, 2014 plkst. 16:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi