RTU notika pirmā Baltijas tehnisko universitāšu starptautisko departamentu pārstāvju tikšanās

23. februāris, 2015
.
.
.

Ceturtdien un piektdien, 19. un 20. februārī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Ķīpsalas vienotajā teritoriālajā kompleksā notika pirmais Baltijas tehnisko universitāšu rektoru vietnieku starptautiskajā sadarbībā un konkrētās jomas departamentu direktoru un to pavadošo delegāciju seminārs. Šajā pasākumā, kurā piedalījās 43 pārstāvji, konceptuāli tika definēti turpmākie sadarbības virzieni starp Baltijas valstu tehniskajām universitātēm starptautiskajā vidē, kā arī kopīgu stratēģisku mērķu virzībā.

Fotogalerija.

Seminārā tika caurskatīti katras universitātes mērķi internacionalizācijā un sarunu procesā izstrādāts uz kopēju sadarbību vērsts mehānisms, kas savstarpēji harmonizētu individuālos plānus attiecībā uz stratēģiskajiem partneriem, partnerībā un sadarbības līgumu slēgšanas politikā.

Sarunu procesā tika pārrunāts paveiktais ārzemju studentu piesaistē, kā arī iezīmēti turpmākie sadarbības modeļi, kas Baltijas valstu reģionu izveidotu par vienotu akadēmiskās un profesionālās inženiertehniskās augstākās izglītības telpu, pamatojoties uz savstarpējo sadarbību studiju procesa pilnveidošanā, ārzemju studentu apmaiņā un uzņemšanas kritēriju pielāgošanā.

Tika pārrunātas sadarbības iespējas organizēt kopīgas vasaras skolas un doktorantu semināru 2016. gadā, kā arī kopīgu dubulto grādu studiju programmu izveidē, kas tuvinātu dažādu jomu studentus, mācībspēkus un pētniekus. Tas veicinātu internacionalizāciju, studiju un zinātnisko pētījumu starpdisciplinaritāti, nodrošinot ilgtspējīgu inovāciju attīstību un uzticamu saikni ar industriju.

Universitāšu starptautiskās sadarbības departamentu pārstāvji attīstīja dialogu par jauno Eiropas Savienības atbalsta programmu izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā «Erasmus+», kas darbojas kopš 2014. gada. Universitāšu pārstāvji dalījās pieredzē un meklēja kopīgus saskarsmes punktus, kas saistīti ar sadarbību pieteikumu procedūras pilnveidē, kapacitātes palielināšanā, īstenojot kopīgus projektus, un stratēģiskajā partnerībā.  

Seminārā piedalījās pārstāvji no RTU, Tallinas Tehnoloģijas universitātes, Kauņas Tehnoloģiskās universitātes un Viļņas Ģedimina tehniskās universitātes.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

23. februāris, 2015 plkst. 10:33

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi