RTU notiks vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursa fināls

14. marts, 2016
.
.
.

Vienpadsmit vidusskolēnu komandas demonstrēs savas inženiertehniskās zināšanas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rīkotajā vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursa «Pasaule pieprasa tehniskos prātus!» finālā. Tas notiks 19. martā no plkst. 10 līdz 16 RTU Dizaina centrā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 6.

Konkursa finālam izvirzītajos darbos skolēni meklējuši risinājumus, kā uzlabot apkārtējo vidi un paaugstināt cilvēka dzīves kvalitāti. Piemēram, pētījuši ūdens kvalitāti, nolietotu riepu un stikla pudeļu izmantošanas iespējas, ogļhidrātu satura izmaiņas vīnogās, sensoru izmantošanu šķēršļu noteikšanai, kā arī augstas stiprības betona izgatavošanas metodes. Finālā konkursa dalībniekiem ar pētījumu rezultātiem būs jāiepazīstina žūrija, kā arī jāpierāda savas tehniskās zināšanas eksakto zinātņu testā.

Par uzvaru konkursā cīnīsies skolēnu komandas no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Rīgas 64. vidusskolas, Rīgas Kultūru vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas, Pumpuru vidusskolas, Talsu Valsts ģimnāzijas, Līvānu 1. vidusskolas, Skrundas vidusskolas un Liepājas 1. ģimnāzijas.

«Viens no RTU stratēģiskajiem mērķiem līdz 2020. gadamir kļūt par izcilu pētniecības, inovāciju un tehnoloģiju pārneses centru. Lai to sasniegtu, mums jāinvestē jauno zinātnieku paaudzē, jāļauj jauniešiem izmēģināt spēkus pētniecības darbā, jāpiedāvā iespējas sadarbībai ar industriju, jāmudina viņus pašus radīt jaunus produktus un tehnoloģijas.  Esmu pārliecināts, ka dalība zinātniskās pētniecības darbu konkursā palīdz jauniešiem labāk izprast inženierzinātņu nozīmi mūsu ikdienā un motivē mērķtiecīgi mācīties, lai nodrošinātu sev un nākamajām paaudzēm labāku nākotni, iedzīvinot zinātnes sasniegumus praksē,» saka RTU zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna.

Konkursa uzvarētāji iegūs naudas balvas: 1. vietas ieguvēji – 900 EUR, 2. – 600 EUR un 3. – 300 EUR.Žūrija vērtēs arī katra dalībnieka individuālo sniegumu un izvēlēsies vienu vai vairākus vidusskolēnus, kuri uzrādījuši izcilus rezultātus otrās kārtas laikā izpildītajā eksakto zinātņu testā un kuru izstrādātais zinātniskais darbs ieguvis augstu ekspertu vērtējumu. Viņiem saskaņā ar RTU Uzņemšanas noteikumiem būs iespēja bez konkursa iestāties kādā no RTU pamatstudiju programmām.

Vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursu «Pasaule pieprasa tehniskos prātus!» organizē RTU Komunikācijas un mārketinga departaments sadarbībā ar RTU fakultātēm. Kopumā konkursam šogad tika iesūtīti 37 zinātniskās pētniecības darbi no visiem Latvijas novadiem.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. marts, 2016 plkst. 9:45

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi