RTU notiks zinātniskās pētniecības darbu konkursa fināls

24. marts, 2015
.
.
.

Vienpadsmit vidusskolēnu komandām būs iespēja demonstrēt savas inženiertehniskās zināšanas Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rīkotajā vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursa «Pasaule pieprasa tehniskos prātus!» finālā. Tas notiks 28. martā no plkst. 10.45 līdz 16 RTU Dizaina centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18.

Konkursa uzvarētāji iegūs RTU Atzinības rakstus un naudas balvas: 1. vietas ieguvēji – 900 EUR, 2. – 600 EUR un 3. – 300 EUR. Žūrija vērtēs arī katra dalībnieka individuālo sniegumu un izvēlēsies vienu vai vairākus 12. klases skolēnus, kuri konkursā uzrādīs izcilus rezultātus. Viņiem saskaņā ar RTU Uzņemšanas noteikumiem būs iespēja bez konkursa iestāties kādā no RTU pamatstudiju programmām.

Zinātniskās pētniecības darbu konkursa finālam izvirzītajos darbos skolēni meklējuši risinājumus, kā uzlabot apkārtējo vidi un paaugstināt cilvēka dzīves kvalitāti. Piemēram, pētījuši, cik pilnvērtīgs pārtikas produkts ir Latvijā audzētas pupas, cik efektīvi norit priežu sila atjaunošanās pēc ugunsgrēka, kā augu antioksidantu ekstraktu pielietot kosmētikā un medicīnā un kādas ir datoru monitoru korpusu reciklēšanas iespējas.

«Vidusskolēni, kas piedalās zinātniskās pētniecības darbu konkursā, ir atvēruši durvis uz aizraujošu pasauli — zinātni, un viņu konkursa darbi apliecina, ka jaunieši pētniecībai ir nodevušies ar milzu aizrautību, pacietību un azartu. Kaut arī balstītas uz precīziem aprēķiniem, inženierzinātnes ir bezgala radošas, jo inženieri rada jaunus, tautsaimniecībai nepieciešamus produktus. Tāpēc man ir patiess prieks, ka mūsu vidusskolās aug jaunā zinātnieku paaudze, kas nākotnē varētu dotnozīmīgu ieguldījumu inženierzinātņu attīstībā Latvijā,» saka RTU zinātņu prorektors Tālis Juhna.

Konkursa finālā piedalīsies skolēnu komandas no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas, Rēzeknes Katoļu vidusskolas, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Balvu Valsts ģimnāzijas, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas, Talsu Valsts ģimnāzijas, Skrundas vidusskolas, Līvānu 1. vidusskolas, J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas, kā arī apvienotā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas un Rīgas 40. vidusskolas komanda.

Vidusskolēnu zinātniskās pētniecības darbu konkursu «Pasaule pieprasa tehniskos prātus!» organizē RTU Komunikācijas un mārketinga departamentssadarbībā ar RTU fakultātēm. Kopumā konkursam šogad tika iesūtīti 29 zinātniskās pētniecības darbi no visiem Latvijas novadiem.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

24. marts, 2015 plkst. 14:05

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi