RTU organizēs Pasaules kultūras padomes balvu pasniegšanas ceremoniju

3. decembris, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) izvēlēta par 33. Pasaules kultūras padomes balvu pasniegšanas ceremonijas (World Cultural Council Award Ceremony) organizatoru, tā apliecinot universitātes starptautisko prestižu, sasniegumus zinātnē, izglītībā un ieguldījumu kultūras dzīves veidošanā. Balvu pasniegšanas ceremonija notiks  RTU 154. jubilejas svinību laikā 2016. gada 14. oktobrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē.

RTU par nākamo ceremonijas organizatoru izsludināja Pasaules kultūras padomes prezidents Sir Colin Blakemore šā gada ceremonijā 19. novembrī Dandī Universitātē Skotijā.

«RTU izvēlēta par šī pasaules akadēmiski svarīgā pasākuma organizatoru, jo ir starp 50 vadošajām zinātnes un tehnoloģiju universitātēm Eiropā unieņem nozīmīgu lomu izglītbā un pētniecībā ne tikai Baltijā, bet visā Ziemeļeiropā,» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

medalla_jose_vasconcelos.jpgCeremonijā personām vai organizācijām, kuru darbam ir ievērojama un pozitīva ietekme uz cilvēces kultūras bagātināšanu, tiks pasniegtas divas balvas – Alberta Einšteina pasaules balva zinātnē, kas reizi gadā tiek piešķirta par cilvēcei nozīmīgiem sasniegumiem zinātnē un tehnoloģiju attīstībā un pilnveidē, kā arī Hosē Vaskonselosa pasaules balva izglītībā, kas reizi divos gados tiek piešķirta par fundamentālu ieguldījumu pedagoģiskajā darbā.

Padome balvas par cilvēcei nozīmīgiem sasniegumiem kultūrā, izglītībā un zinātnē piešķir kopš 1984. gada. Katru gadu par ceremonijas norises vietu tiek izraudzīta kādas valsts universitāte vai cita akadēmiskā institūcija. Iepriekš balvu pasniegšana notikusi Masačūsetas Tehnoloģiju institūtā, Šveices Federālajā tehnoloģiju institūtā Cīrihē, Austrālijas Nacionālajā universitātē, Oksfordas Universitātē, Prinstonas Universitātē, Zviedrijas Karaliskajā Tehnoloģiju institūtā u. c. Baltijas valstīs balvu pasniegšanas ceremonija līdz šim notikusi Tartu Universitātē.

Pasaules kultūras padome, kas dibināta 1981. gadā Meksikā, ir starptautiska organizācija, kuras mērķis ir veicināt kultūras un nemateriālo vērtību, kā arī filantropijas nozīmību. Padomē darbojas daudzi pasaulē izcili zinātnieki, mākslinieki un kultūras darbinieki, viņu vidū ir vairāki Nobela prēmijas laureāti. Viņi arī katru gadu izvirza balvu kandidātus. 2016. gada balvu ieguvēji tiks paziņoti maijā.Balvu ieguvuši tādi izcili zinātnieki kā nobela prēmijas laureāti ķīmijā Frank Sherwood Rowland (1995), Ahmed Zewail (1999), Ada E. Yonath (2009), kā arī Nobela prēmijas laureāts medicīnā Sir Paul Nurse (2001). Pasākuma oficiālā majāslapa: wcc2016.rtu.lv.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. decembris, 2015 plkst. 15:10

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi