RTU paplašinās sadarbību ar Pukjongas Nacionālo universitāti jūras transporta jomā

14. jūlijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir nolēmusi paplašināt sadarbību ar Pukjongas Nacionālo universitāti (Pukyong National University) Dienvidkorejā zivsaimniecības, jūras transporta un inženierzinātņu jomā. RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis Dienvidkorejas vizītes laikā ir ticies ar šīs augstskolas pārstāvjiem, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas.

Pukjongas Nacionālā universitāte jau ir RTU partneraugstskola. Uzturoties vizītē Dienvidkorejā, L. Ribickis ir panācis vienošanos ar Pukjongas Nacionālās universitātes vadību par sadarbību ar jūras transportu saistītajās jomās. Pēc RTU rektora pārrunām ar Pukjongas Nacionālās universitātes viceprezidentu Soo Young Lee un citām amatpersonām tiek prognozēts arī studentu skaita pieaugums starptautiskajos apmaiņas braucienos. Pārrunu rezultātā tiks veicināta arī RTU pētnieku došanās uz Dienvidkoreju.

Pukjongas Nacionālā universitāte īpaši specializējas zivsaimniecības, vides un mašīnzinātņu jomās un ir uzskatāma par labāko augstākās izglītības iestādi Dienvidkorejā šajās nozarēs. Universitātē ir iespējams apgūt arī sociālās zinātnes, ekonomiku un dabas zinātnes. Šī universitāte iekļauta arī starptautiskajos reitingos.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

14. jūlijs, 2016 plkst. 15:24

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi