RTU paraksta līgumu par «Erasmus+» mobilitātes iespējām visā pasaulē

27. maijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis parakstījis līgumu par svarīgu soli augstākās izglītības internacionalizācijas īstenošanā – jaunas «Erasmus+» aktivitātes uzsākšanu. Tā augstākās izglītības iestādēm sniegs mobilitātes iespējas visā pasaulē.

Līguma parakstīšana notika Valsts izglītības attīstības aģentūrā (VIAA) 27. maijā, un tajā piedalījās arī citu augstskolu pārstāvji, kuru projekti apstiprināti finansējuma saņemšanai. Latvijai pieejamais finansējums jaunās aktivitātes īstenošanai 2015. gadā ir 1,2 miljoni EUR. Kopumā Latvijai piešķirtas vairāk nekā 200 mobilitātes un no tām RTU – 98.

Līgums paredz, ka no 1. jūnija Latvijas augstskolas, tostarp RTU, «Erasmus+» varēs īstenot mobilitātes ne tikai Eiropas Savienības (ES) valstīs, ES kandidātvalstīs un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs, bet arī tādos pasaules reģionos kā Āzija, Ziemeļamerika, Latīņamerika, Dienvidāfrika un Rietumbalkāni.

«RTU noslēgto līgumu vērtē ļoti augstu, jo līdz ar tā stāšanos spēkā paveras lielākas internacionalizācijas iespējas, kas var veicināt kā RTU, tā partneraugstskolu tehnoloģisko augšupeju un dot ieguldījumu inženierzinātņu attīstībā, jo «Erasmus+» mobilitāte paredz gan studentu, gan personāla apmaiņu. Līdz ar to paredzama gan zināšanu apmaiņa, gan dažādu kopīgu pētniecības projektu realizācija,» saka rektora vietnieks starptautiskajā akadēmiskajā sadarbībā un ārzemju studentu apmācībā Igors Tipāns.

RTU līdz ar šā līguma stāšanos spēkā sāks īstenot mobilitāti ar tādām valstīm kā Maroka, Alžīrija, Tunisija, Ēģipte, Baltkrievija, Ukraina, Krievija, Meksika, Brazīlija, Panama, Salvadora, Hondurasa, Indija, Šrilanka, Malaizija, Butāna, Nepāla, Dienvidāfrikas Republika, Bosnija un Hercegovina, Kosova, ASV, Dienvidkoreja.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

27. maijs, 2015 plkst. 11:32

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi