RTU paraksta sadarbības līgumu ar Maskavas Valsts tehnisko universitāti

20. janvāris, 2014
.
.
.

Otrdien, 14. janvārī, tika noslēgts sadarbības līgums starp Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un Baumana vārdā nosaukto Maskavas Valsts tehnisko universitāti (MVTU). Līgums paredz kopīgu pētniecības un izglītības projektu īstenošanu un dotāciju piesaisti, zinātnisko materiālu un citas informācijas apmaiņu, studentu un mācībspēku mobilitāti un stipendiju nodrošināšanu.

Parakstot līgumu, RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis unMVTU rektors Anatolijs Aleksandrovs dalījās pieredzē augstākās izglītībasjautājumos, kas patlaban aktuāli Latvijā un Krievijā, un apsprieda potenciālāssadarbības iespējas. Vizītes laikā RTU delegācija tikās ar MVTU prezidentuIgoru Fjodorovu, kā arī iepazinās ar MVTU infrastruktūru un apmeklēja MVTUmuzeju.

Līgumu parakstīšanā un pārrunās piedalījās arī RTUDatorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Modelēšanas un imitācijaskatedras vadītājs profesors Jurijs Merkurjevs un RTU Starptautiskās sadarbībasdepartamenta Starptautiskās institucionālās sadarbības nodaļas vadītājs JurisIljins.  

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

20. janvāris, 2014 plkst. 11:32

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi