RTU paraksta sadarbības līgumu ar Velores Tehnoloģiju institūtu Indijā

17. februāris, 2014
.
.
.

Trešdien, 29. janvārī, tika noslēgts sadarbības līgums starp Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un Velores Tehnoloģiju institūtu (Vellore Institute of Technology (VIT)) Indijā. Līgums paredz kopīgu pētniecības un izglītības projektu īstenošanu un dotāciju piesaisti, zinātnisko materiālu un citas informācijas apmaiņu, studentu un mācībspēku mobilitāti un stipendiju nodrošināšanu.

Abas puses ir sadarbojušās jau iepriekš saistībā ar RTU Ārzemju studentu departamenta un VIT kopīgi realizēto projektu «Interweave» programmā Erasmus Mundus.

Atgādinām, ka vizītes laikā Indijas pilsētā Čennai RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis atklāja Latvijas Augstākās izglītības centru, kas informēs Dienvidindijas reģiona jauniešus un mācībspēkus par studiju un zinātniskās sadarbības iespējām Latvijā.

VIT atrodas Dienvidindijā, Tamilnadas štatā, kur ir vairāk nekā 72 miljoni iedzīvotāju. VIT tāpat kā RTU ir astoņas fakultātes un Biznesa skola. VIT studē 24 000 studentu, un, lai iestātos institūtā, ir jāiztur nopietns konkurss – uz vienu studiju vietu pretendē vidēji 200 cilvēku.

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. februāris, 2014 plkst. 13:40

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi