RTU paraksta sadarbības memorandu par «Demola Latvia» izveidi un attīstību Latvijā

5. februāris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un RTU Rīgas Biznesa skola iesaistījušās starptautiskās sadarbības platformas «Demola Latvia» izveidē, kurā dažādu nozaru uzņēmumiem, augstākās izglītības iestādēm un studentiem būs iespēja radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus, vienlaikus iegūstot nenovērtējamu pieredzi un sadarbības iespējas.

Starptautiskās sadarbības platforma «Demola Latvia» studentiem palīdzēs labāk izprast izvēlēto profesiju un iemācīties darboties multidisciplinārā komandā, augstskolām – apzināt reālo tirgus pieprasījumu un uzlabot studiju programmu kvalitāti, savukārt uzņēmumiem – iegūt jaunu skatījumu uz saviem pakalpojumiem un produktiem, kā arī novērtēt studentu prasmes, lai nākotnē iegūtu jaunām idejām bagātus un talantīgus darbiniekus.

Nākamo divu nedēļu laikā starptautiskās sadarbības platformas «Demola Latvia» mājaslapā tiks publicēti uzņēmumu un citu organizāciju problēmjautājumi, uz kuriem līdz 2. martam tiks gaidīti studentu pieteikumi. Platformas nodrošinātāji, piesaistot ekspertus, izvērtēs studentu pieteikumus un izvēlēsies atbilstošākos cilvēkus multidisciplināro komandu izveidošanai.

Savukārt 11. martā notiks pavasara semestra uzsākšanas sanāksme jeb «kick-off». Studentu komandas turpmākos četrus mēnešus strādās pie risinājumu izstrādes, lai semestra beigās tos prezentētu problēmjautājumu autoriem.

Inovāciju platforma «Demola Network» tika izveidota 2008. gadā Somijā. Šobrīd «Demola» iniciatīva tiek realizēta Somijas pilsētās Tamperē un Oulu, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, Zviedrijas pilsētās Malmē un Norčēpingā un Slovēnijas pilsētā Mariborā. Līdz šim brīdim programmā ir iesaistījušies vairāki simti uzņēmumu un pievienojušies vairāk nekā tūkstoš studentu. Starptautiskās sadarbības platformu «Demola Latvia» pārvaldīs Latvijas IT klasteris.

Starptautiskās sadarbības platforma «Demola Latvia» tika atklāta 31. janvārī.

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. februāris, 2014 plkst. 12:36

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi