RTU parakstīs līgumu ar LIAA par biznesa inkubatoru veidošanu

9. aprīlis, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) parakstīs līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par biznesa inkubatoru izveidi un apsaimniekošanu Cēsīs un Madonā. Šis ir pirmais biznesa inkubatora pakalpojumu sniegšanas līgums, ko LIAA noslēdz ar kādu no Latvijas augstskolām, un tā parakstīšana notiks pirmdien, 13. aprīlī, plkst. 12 RTU Dizaina centrā, Rīgā, Ķīpsalā, Āzenes ielā 18. 

Līgumu parakstīs RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis un LIAA direktors Andris Ozols. Pasākumā piedalīsies arī Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko un Cēsu un Madonas pašvaldības pārstāvji.  

Līguma mērķis ir veicināt jaunu komersantu veidošanos un attīstību Vidzemes plānošanas reģionā, nodrošinot komercdarbībai nepieciešamo vidi un konsultatīvus pakalpojumus uzņēmējiem. Inkubatoru darbības administrēšana ir nozīmīgs solis RTU Cēsu filiāles attīstībā, veidojot biznesa un inovāciju centru Vidzemē.  

RTU atbilstoši līguma nosacījumiem uzņemas biznesa inkubatoru operatora lomu, inkubācijas periodā nodrošinot Cēsu un Madonas jaunos uzņēmējus ar telpām un konsultācijām uzņēmējdarbības jautājumos. RTU Cēsu un Madonas biznesa inkubatoros iekļautajiem uzņēmējiem piedāvās konsultācijas par jaunu produktu un tehnoloģisko procesu attīstību, specializētus juridiskos pakalpojumus, prototipēšanu, konstruēšanas un starptautiskā mārketinga pakalpojumus, kā arī uzņēmumu procesu vadības sistēmas izstrādi un ieviešanu, laboratorijas iekārtu izmantošanu, dizaina konsultācijas un reklāmas pakalpojumus.

Līgums paredz, ka RTU biznesa inkubatora pakalpojumus Madonā un Cēsīs nodrošina līdz šā gada 31. oktobrim un kopējā summa par pakalpojumu sniegšanu ir 379 000 EUR.

Pēc līguma parakstīšanas pasākuma dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar nesen izveidoto RTU Dizaina fabriku, kur studenti un zinātnieki var veidot savu izgudrojumu prototipus un uzņēmēji var saņemt prototipēšanas pakalpojumus.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

9. aprīlis, 2015 plkst. 11:16

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi