RTU pētnieces dzintara pavediens iekļauts grāmatā par pasaules tekstilnozares inovācijām

7. septembris, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vadošās pētnieces, Biotekstilmateriālu zinātniskās pētniecības laboratorijas vadītājas Ingas Ļašenko veikums, izstrādājot principiāli jaunu kompresijas trikotāžas veidu ar dzintara pavedienu, iekļauts britu zinātnieces Sāras Ketlijas (Sarah Kettley) šogad izdotājā grāmatā «Designing with Smart Textiles» (Nottingham Trent University, England, UK). Tajā apkopotas tekstilnozares inovācijas pasaulē, kur viens no galvenajiem virzieniem ir gudrās tekstilijas (Smart Textiles).

I. Ļašenko kā viena no galvenajiem pieciem spīkeriem uzaicināta arī piedalīties Pirmajā dzintara apstrādes nozares ekonomikas forumā Krievijā, Kaļiņingradas apgabalā. Forums, kuru organizē Kaļiņingradas dzintara kombināts, notiks no 6. līdz 8. oktobrim Svetlogorskā. Šajā forumā runās par dzintara ieguves un apstrādes jaunākajām tendencēm, kā arī tā izmantošanas inovācijām un tirgus iespējām.

Kā zināms, I. Ļašenko izstrādājusi jaunu produkta veidu - dzintara kompozītpavedienus, kuri ir ar bioaktīvām īpašībām un saglabā attīrīta dzintara fizikālās un mehāniskās īpašības.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

7. septembris, 2016 plkst. 12:21

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi