RTU piedalīsies iniciatīvā «Darbā bērni»

30. maijs, 2016
.
.
.

Veicinot ģimenei draudzīgas darba kultūras attīstību Latvijā, kā arī palīdzot sekmēt savu darbinieku lojalitāti, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) 1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, iesaistīsies iniciatīvā «Darbā bērni».

RTU skolas vecuma bērniem piedāvās iespēju  pabūt gan vecāku darbavietāsun iepazīties ar viņu darba pienākumiem un kolēģiem, gan darboties RTU Bērnu un jauniešu universitātes sarūpētajās aktivitātēs, doties ekskursijā uz Zinātnisko bibliotēku, kā arī kopā ar citiem bērniem īpašādarbnīcā izveidot savu lelli un pēcāk ar to piedalīties leļļu teātra ludziņā.  Savukārt jaunāku bērnu vecākiem RTU būs sarūpējusi iespēju savas atvases atstāt RTU bērnu spēļu istabā «Lācītis Integrālis». RTU iraicinājusi darbiniekus līdzdarboties Bērnu dienas organizēšanā un, lai bērni justos gaidīti, pilnveidot kabinetu interjeru.

«Rīgas Tehniskā universitāte sevi pozicionē kā vienu no Latvijas attīstības stūrakmeņiem, kas nodrošina Latvijas tautsaimniecībai nepieciešamo speciālistu sagatavošanu, jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu, kalpojot par pamatu Latvijas ilgtspējīgai izaugsmei. Ģimenes vērtību cienīšana ir viens no ilgtspējīgas attīstības atslēgvārdiem, tādēļ uzskatām par būtisku iesaistīšanos arī iniciatīvā «Darbā bērni», kas ne vien parādīs mūsu lojalitāti saviem darbiniekiem, bet arī sekmēs bērnu izpratni par inženierzinātņu nozīmību sabiedrībā,» pauž RTU Kvalitātes vadības departamenta direktors Juris Iljins.

Iniciatīvas «Darbā bērni» atbalstītāja Dace Helmane uzsver, ka «augstāka lojalitāte un ieinteresētība darbā, produktivitāte, mazāka darbinieku mainība, ar to saistītās darbinieku piesaistes un apmācību izmaksas, uzņēmuma labā reputācija – tie ir vien daži ģimenei draudzīga darba devēja ieguvumi. Laimīgiem darbiniekiem ir acīmredzami pozitīvs efekts uz uzņēmuma rezultātiem ilgtermiņā».

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. maijs, 2016 plkst. 10:27

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi