RTU pirmajā studiju pieteikumu reģistrācijas dienā pieteikušies vairāk nekā 500 reflektantu

3. jūlijs, 2014
.
.
.

Pirmajā studiju pieteikumu reģistrācijas dienā, 2. jūlijā, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) reģistrējušies 526 reflektanti, liecina portāla latvija.lv apkopotie dati. «Stabilas vērtības ir pieprasītas,» secina RTU mācību prorektors Uldis Sukovskis, paužot gandarījumu par reflektantu interesi par inženierzinātņu studijām. Viņš akcentē — izvēloties studēt RTU, jaunieši jau šodien sev nodrošina veiksmīgu karjeru un konkurētspējīgu atalgojumu nākotnē, jo darba tirgū augsto tehnoloģiju un inženierzinātņu speciālisti ir ļoti pieprasīti.

Reģistrācija pamatstudiju programmās notiks līdz 8. jūlijam RTU centrālajā ēkā Rīgā, Kaļķu ielā 1, darbdienās no plkst. 9 līdz 18 un sestdien no plkst. 9 līdz 13.

«Man interesē tehniskās zinātnes. Kad domāju, kur studēt pēc vidusskolas beigšanas, uzreiz prātā nāca RTU,» saka Jēkabs Reinis Pērkons, viens no pirmajiem reflektantiem, kurš tika reģistrēts studijām. Jēkabs Reinis RTU domā studēt elektroniku, jo tā ir tuva sirdij, bet vienlaikus viņš arī atzīst, ka, izvēloties studiju jomu, svarīgas ir karjeras iespējas.

Savukārt Nikola Elīza Neimane vēlas studēt loģistiku un RTU par savu nākamo augstskolu izvēlējusies pēc draugu ieteikuma. «Draugi jau studē RTU, un sacīja, ka šeit studijas ir augstā līmenī,» saka Nikola Elīza. Viņa uzskata, ka loģistika ir perspektīva joma, kurā var attīstīt veiksmīgu karjeru nākotnē, tomēr arī viņa savu studiju programmu izvēlējusies, nevis vadoties pēc aprēķina, bet gan sirds aicinājuma.

«Mūsu absolventi ir paši labākie un viņiem ir izcilas iespējas dabūt darbu, jo darba devēji jau trešo gadu pēc kārtas ir atzinuši, ka RTU ir vispieprasītākā augstskoā,» saka U. Sukovskis.

2014./2015. studiju gadā RTU pamatstudiju programmās reflektantiem paredzējusi 2192 valsts budžeta apmaksātas vietas, bet kopumā 2014. gadā RTU ir 7079 budžeta vietas.

Šogad RTU ir īpaši domājusi par labu servisu un reflektantu ērtībām uzņemšanas formalitāšu kārtošanas laikā. Ir radīta atraktīva vide — improvizēts RTU uzņemšanas parks, lai radītu viņiem iespējas uzturēties draudzīgā vidē. Dokumentu iesniedzējiem nav jāstāv garās, nogurdinošās rindās, jo rindas kārtība tiek regulēta elektroniski. Tāpat jaunieši var izmantot RTU karjeras konsultantes pakalpojumus, ar RTU studentu palīdzību pārbaudīt studiju pieteikumu precizitāti, kā arī izmantot bezvadu internetu.

Uzņemšanas 1. kārtas provizoriskie rezultāti tiks paziņoti šā gada 11. jūlijā portālā latvija.lv, kā arī reflektantam personīgi īsziņā vai elektroniskajā vēstulē.

Detalizētu informāciju par uzņemšanu RTU var atrast mājas lapā: http://uznemsana.rtu.lv/

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

3. jūlijs, 2014 plkst. 9:51

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi