RTU popularizē zaļo dzīvesveidu, rīkojot elektromobiļu sacensības

11. maijs, 2015
.
.
.

Lai popularizētu elektroenerģijas izmantošanas iespējas ilgtspējīgas attīstības sekmēšanā, Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) universitātes studentiem, darbiniekiem un vadībai rīko Elektromobiļu orientēšanās sacensības. Komandu galvenais uzdevums būs, patērējot mazāko iespējamo elektroenerģijas daudzumu, pēc iespējas īsākā laikā, izvēloties īsāko ceļu, veikt sacensību maršrutu.

Sacensību starts tiks dots ceturtdien, 14. maijā, plkst. 12 pie RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes (EEF), Āzenes ielā 12/k1. Turpat plkst. 16 paredzēts finišs, savukārt apbalvošana notiks plkst. 16.45. Tajās piedalīsies deviņu RTU fakultāšu komandas, kā arī RTU Rektorāta, Absolventu asociācijas un Studentu parlamenta komandas, tā ne vien popularizējot aktīvo atpūtu un dabai draudzīgu dzīvesveidu, bet arī stiprinot sadarbību starp RTU struktūrvienībām. Katra komanda izmantos vienu no 12 RTU elektromobiļiem «Volkswagen e-up!», kurus RTU iegādājās 2014. gada nogalē.

Sacensību dalībniekiem būs jānokļūst deviņos Rīgā izvietotos kontrolpunktos, kur dažādos uzdevumos tiks pārbaudītas komandu zināšanaspar RTU. Noskaidrojot uzvarētājus, vērā tiks ņemta komandas prasme orientēties  Rīgā, sacensību maršrutā patērētais laiks un elektroenerģijas daudzumus, veiktais kilometru skaits, kā arī kontrolpunktos uzrādītie rezultāti.

Elektromobiļi ir urbānai videi domāti auto, kas darbojoties nepiesārņo gaisu ar kaitīgajiem izmešiem. Ikdienā elektromobiļus izmanto visas deviņas RTU fakultātes, RTU Studentu parlaments un administrācijas struktūrvienības. Pie RTU fakultātēm un administratīvās ēkas ir uzstādīti elektromobiļu uzlādes punkti. Elektromobiļus RTU studenti un mācībspēki plāno izmantot arī studiju procesā un zinātniskajā darbā, veicot dažādus pētījumus. Ir iecere izmēģināt roku ar elektromobiļiem saistītu jaunu tehnoloģiju radīšanā. Piemēram, izveidot pašiem savus ātros elektromobiļu lādētājus, ko pēc tam sadarbībā ar ražotājiem realizēt tirgū.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. maijs, 2015 plkst. 10:09

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi