RTU prezentē pētījumu par multikulturālu vidi Latvijas augstskolās

28. maijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) prezentējis pētījuma «Latvijā studējošo saliedētības veicināšana un ārzemju studentu diskriminēšanas mazināšana» rezultātus, parādot, ka tikai 2% ārvalstu studentu vēlas palikt Latvijā pēc studiju beigām.

Otrdien, 27. maijā, pētījuma rezultātiem veltītajā preses konferencē piedalījās un diskutēja Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Andis Geižāns, RTU mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis, projekta vadītājs Juris Iljins, RTU SP prezidente Ilva Grigorjeva, SIA «GfK Custom Research Baltic» projektu vadītāja/kvalitatīvo pētījumu konsultante Ieva Kārkliņa un RTU students no Uzbekistānas Alisher Mirzaev.

Pētījums parāda, ka Latvijas augstākā izglītības līmenis tiek pozitīvi vērtēta gan no vietējiem, gan ārvalstu studentiem, tomēr sabiedrības attieksme un ikdienas dzīve Rīgā ārzemju studentus attur no palikšanas Latvijā. Pētījumā gan vietējie, gan ārvalstu studenti uzsvēruši, lai uzlabotu izglītības kvalitāti un nodrošinātu labāku integrāciju, vietējiem un ārvalstu studentiem lekcijas jānotiek kopā.

Ar pētījuma rezultātiem var iepazīties RTU SP mājaslapā: http://www.rtusp.lv/ssvl.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

28. maijs, 2014 plkst. 13:28

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi