RTU profesionālā maģistra studiju programmai «Tehniskā tulkošana» piešķirta EMT kvalitātes zīme

5. jūnijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Lietišķās valodniecības institūta realizētajai profesionālā maģistra studiju programmai «Tehniskā tulkošana» piešķirta «European Master's in Translation» («EMT») kvalitātes zīme. Tas nozīmē, ka programmas saturs ir harmonizēts ar citām tulkošanas studiju programmām Eiropas Savienībā, kas studiju programmai piešķir papildu kvalitātes standartu un sekmēs studentu mobilitāti.

Pievienojoties «EMT» tīklam, būs iespējams uzlabot tulkotāju apmācības kvalitāti un palielināt studiju programmas absolventu – augsti kvalificētu speciālistu – nodarbinātību tulkošanas iestādēs Eiropas Savienības (ES) institūcijās gan Latvijā, gan citās tās dalībvalstīs.

Maģistra līmeņa programmās ar «EMT» kvalitātes zīmi studenti apgūst prasmes, kas viņiem ļaus sniegt tulkošanas pakalpojumus plašā nozīmē, tostarp visu veidu daudzvalodu un multivides komunikāciju. Viņi apgūs kompetenci tulkošanas pakalpojumu sniegšanā, tostarp prasmi pārdot pakalpojumus, veidot attiecības ar klientiem, plānot laiku un budžetu, kā arī izrakstīt rēķinus. Studenti apgūs valodas un starpkultūru kompetenci, prasmi sniegt teksta kopsavilkumu un izprast iepriekšpieņēmumus vai alūzijas u.c. Viņi pratīs meklēt informāciju un attīstīt tehnoloģisko kompetenci (tulkošanas rīki, datu bāzes vadība u.c.) un tematisko kompetenci (zināšanas konkrētās nozarēs un profesionālā lietojumā).

«EMT» projektu sāka pēc Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta priekšlikuma 2005. gadā, un tas pilnveidots ciešā sadarbībā ar atzītiem tulkošanas speciālistiem no dažādām augstskolām. Sadarbības tīkls ir izveidots, lai nodrošinātu prasmīgu profesionāļu resursus, jo ne tikai Latvijai, bet arī ES visās tās oficiālajās valodās ir nepieciešamas augstas kvalitātes augstskolas programmas translatoloģijas jomā.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

5. jūnijs, 2014 plkst. 11:40

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi