RTU profesors Jānis Krastiņš lasīs lekciju par arhitekta Jāņa Alkšņa daiļradi

4. decembris, 2014
.
.
.

Piektdien, 5. decembrī, plkst. 17 muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs» notiks Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) profesora Jāņa Krastiņa lekcija par arhitekta Jāņa Alkšņa daiļradi un atstāto kultūras mantojumu. Lekcija būs veltījums arhitekta 145 gadu jubilejai, kas būs 7. decembrī.

Pēc Jāņa Alkšņa projektiem 20. gadsimta sākumā Rīgā uzcelts ap 200 ēku. Viņa radīto celtņu klāstā ir vairākas bankas, fabrikas, noliktavas, saimniecības ēkas, skola un dažas turīgu pilsoņu ģimenes mājas, bet redzamāko vietu ieņem lepni daudzstāvu mūra īres nami, kas rotā gandrīz katru ielu Rīgas centrā starp Elizabetes un Tallinas ielu.

«Jāņa Alkšņa daiļradē skaidri atspoguļojas straujā arhitektūras stilu un mākslinieciskās izteiksmes valodas attīstība 20. gadsimta sākumā. Lielākā daļa no meistara veikuma ir Rīgas kultūras mantojuma pērles, bez kurām Rīga nebūtu tā Rīga, kuru tagad pasaulē pazīst kā Pasaules kultūras mantojuma vietu un jūgendstila metropoli,» atklāj profesors Jānis Krastiņš.

Ieeja lekcijā ar derīgu muzeja ieejas biļeti.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

4. decembris, 2014 plkst. 10:15

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi