RTU profesors Kārlis Ketners kļuvis par Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieku

25. jūnijs, 2015
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) profesors, bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājs Kārlis Ketners iecelts par Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas vietnieku stratēģiskās plānošanas un resursu vadības jautājumos.

«Tas ir liels gods universitātei, ka vadošais speciālists nodokļu un nodevu jomā ir ieguvis tik nozīmīgu amatu valsts pārvaldē. Viņš ir daudzu zinātnisko publikāciju, rakstu, grāmatu un mācību līdzekļu autors nodokļu administrēšanas jomā un kā profesors, strādājot Muitas un nodokļu katedrā, studentiem sniedzis dziļas un vispusīgas zināšanas par nozari,» K. Ketnera devumu vērtē RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes dekāns Remigijs Počs.

K. Ketners amatā apstiprināts 19. jūnijā. Valsts sekretāra vietnieka pienākumos ietilpst ministrijas struktūrvienību darbu stratēģiskās plānošanas, resursu vadības un juridiskā nodrošinājuma jautājumu plānošana un koordinēšana. Uz vakanto vietu bija pieteikušies pieci pretendenti. Pretendentiem bija jābūt  augstākajai akadēmiskajai izglītībai ekonomikā vai vadības zinībās, praktiskai darba pieredzei vadošā amatā valsts pārvaldē ne mazāk kā piecus gadus,  pieredzei tiesību aktu un politikas dokumentu izstrādāšanā, kā arī zināšanām par veselības nozari Latvijā un Eiropas Savienībā.

K. Ketners par VID ģenerāldirektoru kļuva 2003. gadā. Pirms tam viņš ieņēma vairākus amatus Finanšu ministrijā (FM), kā arī bija bijušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska padomnieks 2002. gadā, kad viņš bija finanšu ministrs. Savukārt RTU profesora amatā K. Ketners strādā kopš 2012. gada.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

25. jūnijs, 2015 plkst. 16:40

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi