RTU publiskojusi līdz šim apjomīgāko pētījumu par ārzemju studentu integrāciju Latvijas augstskolās

22. maijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlaments (RTU SP) otrdien, 27. maijā publiskoja pētījuma «Latvijā studējošo saliedētības veicināšana un ārzemju studentu diskriminēšanas mazināšana» rezultātus. Pētījumā piedalījās vairāk nekā 1600 respondentu, un tā mērķis bija noskaidrot problēmsituācijas, ar kurām saskaras studenti, Latvijas augstskolās studējot multikulturālā vidē, un kā tas ietekmē izglītības kvalitāti.

Kā rāda pētījuma rezultāti, neskatoties uz kopumā atsaucīgām attiecībām vietējo un ārvalstu studentu vidū, diskriminācija kādu pazīmju dēļ ir aktuāla ne tikai ārvalstu studentiem, bet arī vietējiem jauniešiem. Balstoties uz pētījuma rezultātiem, kopā ar Latvijas Studentu apvienību tiks izstrādāti risinājumi, lai sekmētu savstarpēju integrāciju sadarbībā ar studentu organizācijām un augstskolām.

Plānots izveidot un izplatīt informatīvos materiālus, tādējādi panākot plašāku studentu iesaisti interešu pārstāvniecības organizācijās, sekmējot viņu integrāciju Latvijas studentu kopienā un radot izpratni par dažādu kultūru iekļaušanos sabiedrībā. Tiks izveidots rīcības plāns un, iesaistot dažāda līmeņa izpildinstitūcijas, attīstīta vide, kas veicinās rasisma, ksenofobijas un diskriminācijas mazināšanu pret ārzemju studentiem.

Pētījumu organizēja RTU SP, finansiāli atbalstīja Islande, Lihtenšteina, Norvēģija un Latvija. Projekta partneri ir Latvijas Studentu apvienība un Kultūras ministrija. Pētījuma konsultants – SIA «GfK Custom Research Baltic».

Vairāk informācijas par pētījumu pieejama RTU SP mājaslapā: http://rtusp.rtu.lv/ssvl/

Informatīvās mājaslapas: http://www.sif.lv/http://eeagrants.lv/ un http://eeagrants.org/

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Raksta pielikumi

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

22. maijs, 2014 plkst. 12:48

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi