RTU pulcējas Ziemeļvalstu Arhitektūras akadēmijas augstskolu vadītāji

15. novembris, 2013
.
.
.

15. un 16. novembrī Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē (RTU APF) notiks Ziemeļvalstu Arhitektūras akadēmijas (NordArk) augstskolu vadītāju kārtējā tikšanās.

NordArk ir platforma efektīvai un inovatīvai starpaugstskolu sadarbībai un koordinācijai izglītības un zinātnes jomās. Pašreiz tā apvieno 16 Skandināvijas, Somijas, Baltijas un Islandes arhitektūras skolas, kurās var iegūt pilnu izglītību arhitektūrā. RTU APF kā pilntiesīga dalībniece tika uzņemta NordArk 2007. gadā. Akadēmijā galvenokārt tiek skatīti jautājumi, kas skar arhitektūras izglītības kvalitāti, arhitektūras teorijas un prakses attiecības, kā arī arhitektūras izglītības politiku nacionālajā un reģionālajā līmenī.

Uz tikšanos Rīgā ieradīsies pārstāvji no Bergenas Arhitektūras skolas, Čalmeras Tehnoloģiju universitātes (Gēteborga), Karaliskā Tehnoloģiju institūta (Stokholma), Igaunijas Mākslas akadēmijas (Tallina), Islandes Mākslas akadēmijas (Reikjavīka), Lundas Universitātes, Norvēģijas Zinātņu un tehnoloģiju universitātes (Tronheima), Oulu Universitātes, Umeo Universitātes un Viļņas Gedimina Tehniskās universitātes. Īpašā Skype sesijā diskusijai Rīgā pieslēgsies Oslo Arhitektūras skolas rektors Karls Otto Ellefsens, kurš ir ievēlēts par Eiropas Arhitektūras izglītības asociācijas (EAAE) prezidentu.

Divu dienu seminārā NordArk dalībnieki izskatīs nākamā gada stratēģiju un diskutēs par izglītības programmu akreditācijas koordinācijas jautājumiem Eiropas vienotajā augstākās izglītības telpā. RTU APF viesiem izrādīs savu jauno mājvietu – Radošo industriju centra ēku. APF partnera Starptautisko vasaras skolu rīkošanā – biedrības Laikmetīgās arhitektūras informācijas centrs pārstāvji RTU absolventi Evelīna Ozola un Toms Kokins iepazīstinās ar šovasar Cēsīs notikušās 11.  vasaras skolas Local Shift rezultātiem.

RTU APF uzņem NordArk augstskolu vadītāju sanāksmi jau otro reizi – iepriekšējā tikšanās notika pirms gada – 2012. gada oktobrī.

Viesiem būs iespēja apmeklēt arī gaismas festivālu Staro Rīga un iepazīties ar Jūrmalas vēsturisko un mūsdienu arhitektūru.

RTU APF

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

15. novembris, 2013 plkst. 9:56

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi