RTU reflektantu reģistrācija pamatstudijām sāksies 5. jūlijā

30. jūnijs, 2016
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) jauno studentu pieteikšanās studijām notiks no šā gada 5. līdz 12. jūlijam RTU centrālajā ēkā Rīgā, Kaļķu ielā 1. Jaunajā studiju gadā RTU piedāvās jauninājumus studiju procesā, kā arī visvairāk budžeta vietu salīdzinājumā ar citām augstskolām. 


 Fotogalerija

Bakalaura un koledžas programmās RTU šovasar reflektantiem piedāvās 2361 budžeta vietu, bet kopumā uzņemšanas plāns 2016./2017. studijugadā RTU ir aptuveni 3500 budžeta vietas visos studiju līmeņos. Tas ir vairāk nekā jebkurai citai Latvijas augstskolai, jo valsts inženierzinātņu studijas ir izvirzījusi par prioritāti. Arī darba tirgū patlaban vispieprasītākie ir inženierzinātņu un augsto tehnoloģiju speciālisti. To apliecina darba devēju aptauja, kurā uzņēmēji jau vairākus gadu pēc kārtas RTU ir atzinuši par pieprasītāko augstskolu.

JaunajiemRTU studentiem būs iespēja mācīties mūsdienīgā un ērtā vidē Latvijā pirmajā studentu pilsētiņā Ķīpsalā, kur pēc piecu gadu būvniecības darbiem ir uzceltas jaunas fakultāšu ēkas, Laboratoriju māja, Zinātniskābibliotēka un renovēta lielākā daļa fakultāšu un dienesta viesnīca. Ķīpsalā studentus gaida ērtas auditorijas, modernas laboratorijas, kur teorētiskās zināšanas papildināt, darbojoties praktiski, kā arī mājīga mācību vide bibliotēkā, kuras lasītava būs atvērta 24 stundas diennaktī.RTU turpina būvēt savu studentu pilsētiņu, kas pēc celtniecības pabeigšanas tuvākajos gados kļūs par Baltijas reģionā modernāko inženierzinātņu studiju centru.

2016./2017. studijugadā RTU modernizē esošās studiju programmas, ieviešot īpašu studiju moduli radošuma un uzņēmējdarbības veicināšanai, lai inženierzinātņu studenti apgūtu uzņēmējdarbības pamatus un nākotnē, dibinot savus uzņēmumus, varētu komercializēt pašu radītos produktus. Pirmais šāds jauninājums nākamajā studiju gadā tiks ieviests RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātē. Savukārt RTU Cēsu filiāle sadarbībā ar «Draugiem grupu» piedāvās jaunu studiju programmu – mobilo aplikāciju veidošanu.

Jauninājumus RTU piedāvā arī augstākā līmeņa studijās. Septembrī kopā ar Viļņas Ģedimina universitāti RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultāte uzsāks jaunu starptautisku maģistra akadēmisko studiju programmu angļu valodā «Inovatīvie risinājumi ģeomātikā». Programma ļaus studentiem izmantot visjaunākos unmodernākos studiju līdzekļus, kas ir abu universitāšu rīcībā, kā arī tiks piesaistīti RTU un Viļņas Ģedimina Tehniskās universitātes spēcīgākie mācībspēki.

Uzņemšana RTU notiks darbdienās no plkst. 9 līdz 18 un sestdien no plkst. 9 līdz 13. Vairāk informācijas par uzņemšanu RTU atradīsit vietnē nacstudet.lv.

RTU Komunikācijas un mārketinga departaments

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

30. jūnijs, 2016 plkst. 11:19

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi