RTU reflektantu reģistrācija studijām ir sākusies

2. jūlijs, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) jauno studentu pieteikšanās studijām notiek līdz 8. jūlijam RTU centrālajā ēkā Rīgā, Kaļķu ielā 1. Šogad RTU ir īpaši domājusi par reflektantu ērtībām uzņemšanas formalitāšu kārtošanas laikā, tāpēc jauniešiem nebūs jāstāv garās rindās, bet laiku varēs pavadīt draudzīgā vidē improvizētā parka atmosfērā.

Jaunajā studiju gadā RTU studentiem piedāvās jauninājumus studiju procesā. Darbu sāks jaunā RTU E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultāte, piedāvājot apgūt tehnisko tulkošanu. RTU kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) uzsāksarī kopīgu starpdisciplināru studiju programmu «Medicīnas inženierija un fizika», kas ļaus studentiem izmantot modernākos abu universitāšu rīcībā esošos studiju līdzekļus un kurai tiks piesaistīti spēcīgākie RTUun RSU mācībspēki.

Savukārt septembrī durvis vērs jaunā RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes ēka, kas ir Latvijā pirmā pēc neatkarības atjaunošanas uzbūvētā augstākās izglītības iestādes ēka. Tajā studentiem tiks nodrošināta ērta un moderna studiju vide, plašās auditorijas būs aprīkotas ar skārienjūtīgiem ekrāniem, apskaņošanu un pieeju internetam. Bet visiem RTU studentiem, pateicoties SIA «MicrosoftLatvia» atbalstam, jaunajā mācību gadā būs iespējams bez maksas personiskajā lietošanā iegūt «Office 365» programmatūru.

2014./2015.gadā RTU pamatstudiju programmās jaunajiem studentiem piedāvā 2192 valsts budžeta finansētās studiju vietas. Tas ir vairāk nekā jebkurai citai Latvijas augstskolai, jo valsts inženierzinātņu studijas ir izvirzījusi par prioritāti. Arī darba tirgū patlaban vispieprasītākie irinženierzinātņu un augsto tehnoloģiju speciālisti.

«Latvijas darba devēji jau trešo gadu ir augstu novērtējuši mūsu piedāvātās studiju programmas un iesaka vidusskolu absolventiem studēt Rīgas Tehniskajā universitātē, jo šeit var iegūt augsta līmeņa izglītību. Tāpēc aicinu potenciālos studentus, kam interesē eksaktās zinātnes, izvēlēties studēt RTU, tā jau šodien sev nodrošinot veiksmīgu karjeru unkonkurētspējīgu atalgojumu nākotnē,» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Uzņemšanas nedēļā RTU rūpēsies par reflektantu labsajūtu, nodrošinot labu servisu. Topošajiem studentiem nebūs jāstāv nogurdinošās rindās, jo rindas kārtība tiks regulēta elektroniski. Reflektanti varēs izmantot RTU karjeras konsultantes pakalpojumus, kā arī ar RTU studentu palīdzību pārbaudīt studiju pieteikumu precizitāti. Tiks nodrošināts arī bezvadu internets.

Uzņemšana RTU notiek darba dienās no plkst. 9. līdz 18 un sestdien no plkst. 9 līdz 13.

Pirmās uzņemšanas kārtas provizoriskie rezultāti tiks paziņoti 11. jūlijā.

Pamatstudiju programmas 2014./2015. studiju gadā

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. jūlijs, 2014 plkst. 9:40

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi