RTU rektors ASV tiekas ar Latvijas vēstnieku un latviešu centru pārstāvjiem

31. oktobris, 2014
.
.
.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis savas vizītes laikā Amerikas Savienotajās valstīs (ASV) ticies ar Latvijas vēstnieku ASV, kā arī vietējo latviešu centru pārstāvjiem, pārrunājot iespējamos sadarbības virzienus zinātnē un pētniecībā.

Vizītes laikā L. Ribiskis viesojās Čikāgas Latviešu biedrībā un ar tās vadītāju Armandu Birkenu pārrunāja sadarbības iespējas inženierzinātņu jomā, tai skaitā, vienojās par ASV izdotās latviešu-angļu-vācu tehnoloģisko terminu vārdnīcas nodošanu RTU. Savukārt Vašingtonas Latviešu apvienībā rektors uzstājās ar priekšlasījumu par izaicinājumiem Latvijas augstākās tehniskās izglītības attīstībā, pēc kura notika diskusijas par izglītības sistēmu Latvijā un ASV.

Vizītes noslēgumā L. Ribickis apmeklēja Latvijas vēstniecību Vašingtonā, kur tikās ar Latvijas vēstnieku ASV Andri Razānu. Rektors viņu informēja par RTU aktivitātēm zinātnes un pētniecības jomā, kā arī apkopoja vizītes laikā gūtos iespaidus par sadarbības iespēju paplašināšanu ar ASV pārstāvētajiem uzņēmumiem un latviešu centriem ASV.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

31. oktobris, 2014 plkst. 8:57

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi